Cum poți cumpăra Bitcoin în România

Bitcoin este probabil cea mai cunoscută monedă virtuală, asta și pentru că este prima apărută pe piață și care a înregistrat o creștere fulminantă în doar câțiva ani. De la 10 dolari cât valora un bitcoin in 2012, la 10,000 dolari în iarna lui 2013, bitcoinul a început să crească în ochiul investitorilor și a sporit și faima criptomonedelor la nivel mondial. Așadar, nici România nu a rămas mai prejos, și în 2014, în București, a fost înființat primul bancomat de bitcoin din Europa Continentală.

Dacă vrei să cumperi bitcoin, însă, trebuie să știi că există multe alte modalități de tranzacționare și pe acestea le vom discuta în cele ce urmează.

Cum poți obține bitcoini în România?

Există 3 modalități sigure prin care poți obține bitcoini dacă vrei să începi să tranzacționezi pe piața monezilor virtuale:

- Poți cumpăra bitcoini printr-o platformă de tranzacționare

- Poți vinde un produs cu plata în bitcoini

- Poți mina pentru a obține bitcoini.

Ne vom axa pe prima categorie, și anume cum poți cumpăra bitcoini. O primă modalitate de a cumpăra bitcoini este prin intermediul unei platforme de tranzcționare. Pe majoritatea platformelor de tranzacționare, ai nevoie de un cont, înregistrarea cu o adresă de e-mail și telefon și de aici trebuirile sunt destul de simple. Poți plăti prin transfer bancar, cu cardul sau cu bani cash pe care să îi depui la o agenție parteneră.

Pe lângă platformele de tranzacționare, mai există și soluția de a achiziționa bitcoini de la un ATM special. ATM-uri de bitcoini se găsesc și în România încă din 2014. Mai nou, poți cumpăra bitcoin și prin stațiile de SelfPay din România.

Pentru ce ai nevoie de un portofel digital?

Pentru că banii se țin cel mai bine în portofel și banii virtuali ar trebui să aibă nevoie de un portofel, nu-i așa? Atunci când cumperi bitcoini, vei avea nevoie să achiziționezi și un portofel digital care să te protejeze de atacurile cibernetice, de furt digital dacă vrei.

Un dispozitiv bun de protecție, numit și potofel, te poate costa câteva sute de euro, dar dacă ai investi deja câteva mii în bitcoini., nu trebuie să te zgarcești în ceea ce privesște walletul.

De obicei, poți stoca într-un portofel digital zeci de monezi virtuale. Unele platforme de tranzacționare îți oferă, însă, și spațiu de depozitare sigură a bitcoinilor, astfel că nu vei mai avea nevoie de un wallet.

Merită să cumperi bitcoini la momentul actual?

În luna mai, anul acesta, moneda bictoin a atins valori de aproximativ 7000 de dolari, cel mai mare nivel din ultimele 9 luni din 2019. Acest fapt a alimentat interesul investitorilor și a oferit puțină încredere după celebrul furt de 40 de milioane de dolari de la una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar crypto din lume, care avusese loc tot în luna mai a acestui an.

Bitcoin a continuat să crească, iar momentan se tranzacționează în jurul pragului de 8,400 de dolari, pe 27 septembrie, asta după ce, din luna iunie, moneda virtuală nu mai scăzuse mai jos de pragul de 9,000 de dolari. Sunt câteva motive de ordin tehnic invocate de analiștii financiari, care au dus la scăderea monezii în ultimele luni a acestui an.

Este bitcoin o „sperietoare” așa cum declară majoritatea instituțiilor financiare din lume?

Un studiu recent realizat la institutul american MIT, care a inclus analiza a peste 200,000 de tranzacții cu Bitcoin pentru a vedea dacă încalcă legea, a arătat că doar 2% din tranzacțiile vizate au fost ilicite. Cele peste 200,000 de mii de tranzacții analizate aveau o valoare însumată de aproximativ 6 miliarde de dolari. Studiul s-a realizat cu ajutorul unui program de învățare mecanică ce poate face diferența între tranzacțiile ilicite și cele licite. Rezultatul este unul îmbucurător pentru viitorul criptomonedelor în lume.

Conform celor de la Elliptic, cei care au oferit acest software pentru realizarea studiului, din 2009 până în prezent, au fost realizate aproximativ 440 de milioane de tranzacții cu Bitcoin.

Contracte futures pe bitcoin lansate anul acesta

ICE, proprietarul NYSE, (New York Stock Exchange) a lansat, în acest an, și contracte futures pe bitcoinpentru a atrage cât mai mulți investitori care să tranzacționeze cu criptomonede. Prima tranzacție cu noile contracte a fost realizate la un preț de 10, 115 dolari. Aceste contracte futures pe bitcoin de la ICE sunt reglementate la nivel federal, în America, iar asta înseamnă legimitate pentru o clasă de active foarte controversată.

Așadar, nu este timpul pierdut să începi să urmărești piața de criptomonede, dacă nu o faci deja. Să cumperi bitcoini este destul de ușor, mai complicat este de înțeles întreaga piață și, bineînețeles, întrebarea rămâne: este Bitcoin moneda viitorului?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel