Cum petrec Paștele aleșii poporului. Friptura de miel, drobul și cozonacul, nelipsite de pe mesele parlamentarilor - VIDEO

Cum petrec Paștele aleșii poporului / Foto: Captură video Realitatea Plus
Cum petrec Paștele aleșii poporului / Foto: Captură video Realitatea Plus

Află în articol cum petrec Paștele aleșii neamului.

În timp ce mulți români cu salarii sau pensii mici se gândesc ce să pună pe masă de Paște, aleșii poporului se laudă că își ajută soțiile în bucătărie. Fac cumpărături, pregătesc friptura de miel sau chiar frământă pasca, spun aleșii poporului, care nu par că vor duce lipsă de ceva la această sărbătoare, deși prețurile la alimente au explodat în ultimele luni.

"Eu am un element favorit, fără care nu se poate face Paștele, eu contribui puțin cât mă pricep, pasca cu brânză de vaci și cu stafide, e o formulă în care e mai multă brânză de vaci și stafide decât aluat", a afirmat Bogdan Ivan, deputat PSD.

"Nu sunt expert în bucătărie, am fost întotdeauna expert în a pregăti carnea și a face piața și a duce până la intrarea în casă, bucatele le gătește soția", a spus Ilie Toma, deputat PSD.

"În fiecare an ne face plăcere să vopsim ouăle împreună cu copii, de la an la an să fie mai creative cu modele, o parte sunt tradiționale, cum făceam noi când eram mici, fierbem ouăle într-un dres cu frunză de pătrunjel sau de plantă și apoi modelele respective sunt imprimate. Masa de Paști este în familie, și vizităm părinți mei și părinții socrii", povestește și Ștefan Pălărie, senator USR.

"O să fiu în sânul familiei, în județul Vrancea și o să merg în zone frumoase. Țara noastră e o țară frumoasă, o să merg în Bucovina",  spune George Simion, președintele AUR.

Preparatele nelipsite de pe masa de Paște a parlamentarilor

În schimb, doamnele spun că frământă cozonacii, pregătesc pască și friptură.

"Eu pregătesc friptura de miel și sora mea drob, cozonacii nu știu dacă voi avea timp, am mai făcut de 2 ori în viața mea, nu sunt expertă în cozonaci", a declarat Anca Dragu, senator USR.

"Masa specifică: miel, cozonaci, și toate cele, pască. În general, gătim în casă și cu mama mea, cu soacra mea este un prilej să ne adunăm împreună", spune Cristina Prună, deputat USR.

VEZI ȘI: Tragedie în Vinerea Mare. O pensionară s-a sinucis pentru că nu avea ce pune pe masa de Paște, din cauza scumpirilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel