Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Cum ne "otrăvim" singuri mâncarea. Trei greșeli uriașe pe care le facem

Ema Apostu / 16 feb 2020 / 16:52

Mâncarea pe care o gătim poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate. Există trei greșeli pe care le facem frecvent și care ne pot îmbolnăvi.

Folosești același ulei de floarea soarelui pentru toate preparatele sau prăjești cu ulei de măslin. Acesta din urmă devenine toxic în momentul încălzirii. Pentru prăjit, trebuie să folosești uleiuri cu un punct ridicat de ardere, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, uleiul de susan, uleiul din boabe de struguri sau uleiul de migdale.

Folosește cât mai puțin uleiul de porumb, pe care mai multe cercetări recente l-au catalogat drept factor care favorizează apariția diabetului. Nu folosi pentru gătit uleiul de cocos, care este mult prea gras pentru organism, scrie libertateapentrufemei.ro. Unele substanțe din aceste uleiuri se vor transforma, prin ardere, în radicali liberi care devin toxici și ne 'otrăvesc' mâncarea.

Consumul regulat de alimente prăjite este strâns legat de bolile de inimă, de obezitate și diabet, dar favorizează și apariția cancerelor. 

Vezi și: Aripioare de pui picante la cuptor, rețeta delicioasă. Cum să refuzi așa ceva?

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22