Cum l-a reevaluat Băsescu pe Antonescu: șase declarații-cheie

Băsescu Antonescu
Băsescu Antonescu

Președintele Traian Băsescu spune că ar alege răul mai mic într-o finală prezidențială Ponta-Antonescu și l-ar vota pe liberal. Până nu de mult,  Băsescu avea siguranța că președintele PNL nu îl va succede niciodată. Cât despre susținerea lui Crin Antonescu de către șeful statului, nici nu se putea vorbi.

Patru declarații relevante de anul acesta arată capacitate a lui Traian Băsescu de a-și reevalua adversarii politici:

- 12 aprilie 2013. Șeful statului vorbea la Digi 24 pe marginea unui sondaj de opinie care îi dădea în topul preferințelor pentru prezidențiale pe Victor Ponta, Crin Antonescu, Sorin Oprescu ș Klaus Iohannis. “O să spun un lucru pe care eu îl cred, dar să nu îmi cereţi detalii. Niciunul dintre ei nu va fi preşedinte, dintre cei pe care i-aţi spus mai înainte (Antonescu, Oprescu, Iohannis, Ponta, n.r.). Dintre politicieni, niciunul nu va fi preşedinte (…) Victor Ponta a spus clar că nu vrea, iar ceilalţi trei nu pot".

- 26 august: Președintele era rugat, în cadrul unei conferințe de presă, să comenteze gestul lui Crin Antonescu, care a părăsit sala de ceremonie în timpul învestirii Ramonei Mănescu în funcția de ministru, atunci când Băsescu și-a început alocuțiunea. "Într-un singur fel: N-o să ajungă niciodata presedinte, pentru ca nu stie ce înseamnă să fii președinte, nu știe să respecte funcția. Și, de fapt, era o ceremonie dedicată chiar colegei sale".

- 2 septembrie Traian Băsescu comenta, la Adevărul Live, posibilitatea ca unul dintre liderii USL să-l succeadă la Palatul Cotroceni. "Mă uit la cei doi lideri ai celei mai mari structuri politice, USL: Crin Antonescu ar fi un dezastru pentru România, Victor Ponta - un dezastru pentru România şi imatur, şi pregătit oricând să mintă. Uitaţi-vă, luaţi declaraţiile lui de la o zi la alta!"

29 septembrie: Invitat în emisiunea "După 20 de ani", de la Pro Tv, Băsescu a fost întrebat dacă îl vede pe Crin Antonescu în funcția de președinte în 2014. "Sincer, nu", a răspuns șeful statului.

Semnalul trimis de Băsescu și repetarea acestuia

- 11 noiembrie:  Invitat în studioul B1 Tv, Traian Băsescu spunea că Victor Ponta va pierde în turul secund în fața candidatului Dreptei și că îl preferă pe Crin Antonescu în detrimentul șefului PSD. "Decât un plagiator mincinos ca Ponta, orice soluție este mai bună. Omul ăsta minte de dimineață până seara (...) Dacă intră în turul doi (Antonescu - n.r), mă angajez să-l învăț ce are de făcut. E o glumă pentru că el nu ar accepta niciodată și nici eu nu m-aș duce dădacă la unul ca Antonescu"

- 20 noiembrie: Tot B1 Tv, Traian Băsescu întărea afirmația făcută cu 11 zile în urmă: "Între Ponta şi Antonescu nu voi ezita să pun votul pe Antonescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel