Cum l-a întâmpinat Traian Băsescu pe premierul Viktor Orban

băsescu
băsescu

După ce a participat la Conferința ”Prietenii Coeziunii”, organizată la Palatul Parlamentului, premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost primit, vineri, la Cotroceni de către președintele Traian Băsescu.

"Viktor, mă bucur să te văd la București", au fost primele cuvinte ale președintelui Traian Băsescu adresate, vineri,  premierului ungar Viktor Orban, după care și-a exprimat speranța că reuniunea de la Palatul Parlamentului a fost "o întâlnire bună" în pregătirea Consiliului și a bugetului.

"Chiar mai mult de atât. O întâlnire foarte bună, organizată bine, la fel și coordonarea, iar chestiunea este extraordinar de importantă. Bineînțeles că este vorba de buget, pentru că am discutat cum ar trebui să fie cheltuiți banii în UE în următorii ani. Dar este vorba și de viitorul Uniunii Europene. Pentru că dacă nu este coeziune, Europa nu mai are inimă, întrucât coeziunea este întruchiparea solidarității", a răspuns Orban, citează Realitatea.net.

În opinia premierului ungar, "întreaga arhitectură ar putea avea probleme fără politica de coeziune", iar România merită felicitată pentru organizarea acestei conferințe.

În acest context, președintele și-a exprimat speranța că această întâlnire "va genera o poziție unică privind Consiliul, pentru că fiecare guvern are propria opinie".

Premierul ungar, Viktor Orban, care se află de joi seara la București, nu a vrut însă să se întâlnească cu premierul României, Victor Ponta, existând speculații că refuzul oficialului de la Budapesta are legătură cu refuzul autorităților de la București privind reînhumarea lui Nyiro Jozsef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel