Cum l-a impresionat Klaus Iohannis pe Martin Schulz, președintele Parlamentului European

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a făcut joi câteva declarații, după întâlnirea de o oră pe care a avut-o la Bruxelles cu preşedintele Klaus Iohannis. Liderul de la Bruxelles a remarcat că a avut în sfârşit "privilegiul" de a discuta cu un şef de stat în limba germană pe tot parcursul discuţiilor.

"Am avut deosebitul privilegiu de a discuta în sfârşit cu preşedintele unui stat, o oră întreagă, în limba germană", a afirmat Schulz, într-o conferinţă de presă comună cu Iohannis, precizând că vizita preşedintelui României la Parlamentul European este o zi "fericită".

Martin Schulz a spus că a discutat cu preşedintele României, în principal, despre tematica refugiaţilor, unde a existat "un consens destul de evident", transmite Mediafax.

[citeste si]

Potrivit lui Schulz, criza migraţiei trebuie rezolvată în primul rând prin obţinerea păcii şi stabilităţii în Siria.

Mai mult, cei doi oficiali au discutat despre ajutorul pe care Uniunea Europeană îl poate acorda ţărilor care găzduiesc imigranţi în imediata vecinătate a zonelor de conflict, cum ar fi Turcia, Iordania şi Liban.

Președintele Klaus Iohannis se află la Bruxelles, unde participă joi și vineri la Consiliul European de toamnă, în care se discută despre criza refugiaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel