Cum îți măsori procentul de grăsime corporală. Cele mai bune metode

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să vezi ce procent de grăsime ai în corp, există mai multe metode care te pot ajuta. 

Calculatoarele pentru grăsimea corporală

Tot ce aveți de făcut în cazul acestor dispozitive este să introduceți înălțimea, greutatea, vârsta și sexul și apoi să țineți dispozitivul în mâini. Vă va calcula procentul de grăsime corporală, indicele de masă corporală (IMC) și metabolismul de bază (modul în care corpul arde energie).

Tester pentru grăsime

Deoarece majoritatea grăsimilor se află direct sub piele, o modalitate foarte eficientă și practică de a măsura procentul de grăsime corporală este măsurarea pliurilor pielii în mai multe zone ale corpului. În funcție de grosimea diferită a acestora, poți vedea care este procentul tău de grăsime corporală.

Cântare inteligente

Aceste dispozitive promit să măsoare greutatea, procentul de grăsime corporală, masa musculară și osoasă.

Bandă pentru măsurare

Este vorba de o bandă de măsurare medicală care conține un calculator integrat pentru raportul talie-șold (WHR). În general, la bărbați, raportul ar trebui să fie mai mic de 1 și la femei mai mic de 0,85 (acest lucru arată că talia este mai mică decât șoldurile, adică nu ai prea multă grăsime abdominală).

Scanner portabil 

Folosește o metodă științifică pentru a măsura calitatea musculară și procentul de grăsime. Țineți dispozitivul pe anumite grupe musculare și veți afla câtă grăsime există în anumite zone ale corpului.

Monitor de grăsime corporală

Această brățară vă monitorizează pașii și somnul și analizează structura corpului folosind o aplicație instalată pe telefon. Îți faci patru fotografii, fiind dezbrăcat sau îmbrăcat în haine mulate, din față, din spate și din lateral. Astfel, aplicația Halo realizează o imagine 3D și apoi oferă o estimare procentuală a grăsimii corporale, scrie dailymai.co.uk.

Cântare de înaltă tehnologie

Aceste cântare măsoară bioimpedanța atât prin mâini cât și prin picioare și afișează greutatea, grăsimea corporală, grăsimea viscerală, apa corporală, procentul muscular, masa osoasă și rata metabolică.

Cântarele de sarcină

Aceste cântare te ajută să urmărești sănătatea și dezvoltarea bebelușului pe parcursul sarcinii.  Se pot face 17 măsurători, incluzând greutatea, procentul de grăsime, masa musculară și masa osoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel