Cum îți administrezi afacerea ușor! Ce este cloudsourcing și cine îl oferă în România

Prin cloudsourcing, companiile au posibilitatea să opteze pentru o soluție cloud integrată din aplicații și servicii care răspund particularităților proprii fiecărei afaceri. 

Ymens, singura companie din România care oferă o platformă cloud dedicată soluţiilor de business, lansează servicii de cloudsourcing pe piața locală.

Prin cloudsourcing, companiile au posibilitatea să opteze pentru o soluție cloud integrată din aplicații și servicii care răspund particularităților proprii fiecărei afaceri. Soluțiile de business de tip cloud sunt combinate în cadrul strategiei de cloudsourcing cu o gamă variată de servicii: consultanță, suport, administrare și mentenanță a infrastructurii IT, externalizare IT, BPO (Business Process Outsourcing), AMS (Application Management Services) sau servicii de securitate IT. Pe modelul impus de tehnologia cloud, clientul va beneficia de soluții și servicii în baza unui abonament lunar aferent utilizatorilor săi.

"Inovația a fost întotdeauna o prioritate pentru noi, la fel și satisfacția clienților noștri. Din acest motiv, aducem în premieră cloudsourcing-ul în România, printr-un model de business inovator: Ymens a ales să devină un broker de cloud, practic un hub de servicii cloud, un „one stop-shop" pentru clienții săi. În felul acesta, putem oferi o experiență unitară utilizatorilor de cloud și, mai mult, o soluție integrată și personalizată pe nevoile lor, de la aplicații la servicii. Ne dorim să simplificăm interacțiunea utilizatorilor cu cloud-ul, oferindu-le posibilitatea de a-și externaliza orice cerință de IT către echipa Ymens”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Pentru livrarea ofertei de cloudsourcing pe piață, Ymens devine astfel primul broker de cloud din România. Compania adoptă un model de business unic în România, prin care răspunde într-o manieră integrată și completă cerințelor clienților săi. Aceștia beneficiază de aceleași standarde în materie de SLA, securitate sau suport, indiferent de soluțiile și serviciile selectate din oferta Ymens, integrarea și consumate pe bază de abonament lunar.

La baza acestei transformări stă evoluția spectaculoasă a industriei cloud. Conform IDC, ritmul de creștere estimat la nivel global pentru piața de cloud îl va depăși de 5 ori pe cel al pieței de IT în general, până în 2017. Totodată, segmentul SaaS va constitui aproape 60% din veniturile aferente cloud-ului la nivel aceluiași an.

"Cloud-ul este viitorul, după cum demonstrează și studiile de piață. Mai mult, noi credem că viitorul cloud-ului stă în servicii. Pe piața locală, deși gradul de adopție a cloud-ului în IMM-uri era sub 10% la nivelul anului trecut, lucrurile stau altfel când vorbim de companiile mari, unde estimăm că 60% dintre acestea folosesc deja, sub o formă sau alta, această tehnologie. Strategia de cloudsourcing cu care venim pe piață anul acesta va susține deopotrivă organizațiile mari, medii sau mici în a adopta cloud-ul în activitatea zilnică. Suntem încrezători în această nouă abordare întrucât aducem și integrăm cu soluțiile cloud existente în platformă acele servicii care ne-au fost solicitate în ultimul an de către clienții noștri”. a spus Bogdan Balaci, CEO Ymens.

În calitate de broker de cloud, Ymens își propune să faciliteze consumul acestei tehnologii, agregând mai multe soluții și servicii din piață în cadrul unei singure platforme de cloud. Mai mult, Ymens integrează soluțiile și serviciile oferite în cadrul unei oferte unitare, pe care o personalizează, pentru a putea răspunde la nivel optim cerințelor de business ale clienților săi.

Companiile vor putea alege cu ușurință soluțiile și serviciile de care au nevoie, printr-o singură platformă. Furnizorii de aplicații cloud sau de servicii conexe vor putea să se concentreze pe dezvoltarea de produse tot mai înalt calitative, pe care să le oferteze prin intermediul Ymens, în calitate de broker de cloud. Potrivit unor estimări Gartner, la nivel mondial, consumatorii de cloud din mediul de business vor apela tot mai mult la serviciile unui broker de cloud: până la cel puțin 20% în 2015.

Strategia Ymens pentru 2014 are la bază necesitățile tot mai complexe ale organizațiilor românești, în căutare de pachete integrate de soluții și servicii și personalizate pe nevoi specifice. Cloudsourcing-ul include, alături de infrastructura hardware și software în cloud, servicii de suport, mentenanță, call-center, colectare creanțe, outsourcing sau servicii de securitate IT.

Transformarea în broker de cloud și furnizarea de soluții de cloudsourcing reprezintă o evoluție naturată pentru Ymens, ca urmare a integrării soluțiilor validate de piață în platforma de business dezvoltată in-house. Mai mult, compania dispune deja de resursele necesare pentru furnizarea soluțiilor de cloudsourcing, atât din punctul de vedere al expertizei în domeniu, cât și al specialiștilor certificați pentru a răspunde cerințelor tehnice și comerciale ale clienților. O echipă comună formată din 60 de angajați din cadrul grupului Teamnet din care Ymens face parte va deservi solicitările de servicii dintre cele mai variate care să completeze soluțiile de cloud utilizate de clienți. Ymens va investi și anul acesta aproximativ un milion de euro în dezvoltarea platformei de tehnologie și a soluțiilor de cloudsourcing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel