Cum înlături depozitele de grăsime din jurul ochilor

Depozitele de grăsime din jurul ochilor, numite de medici xantelasme, pot fi înlăturate cu ajutorul unor remedii naturale anticolesterol. 

Depozitele de grăsime din jurul ochilor apar cu precădere la persoane care au un nivel crescut al colesterolului, pacienți cu suferințe hepatice (steatoză hepatică sau boala ficatului gras, ciroză) sau la cei cu diabet. 

Pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge și implicit atenuarea depozitelor de grăsime din jurul ochilor, poți încerca următoarele remedii natuale.

2 căței de usturoi, dimineața

Cel mai popular remediu anticolesterol este usturoiul. Alicina, substanța care conferă gustul usturoiului, și alte enzime ajută la dizolvarea micilor depozite de grăsime. În acest scop, poți consuma, fără să mesteci, 2 căței de usturoi crud (ideal bio) pe stomacul gol dimineața, potrivit brightside.com. Dacă ai intoleranță la usturoi sau preferi să iei un supliment de usturoi, consultă un medic specializat în fitoterapie.

Compresă cu coji de banane

Pentru a dizolva depunerile de colesterol din jurul ochilor într-un mod sigur și natural, cojile de banane ar putea fi foarte eficiente. Coaja are proprietăți antioxidante puternice și enzimele din ea ajută la dizolvarea depozitelor de grăsime pe cale naturală. Taie o bucată mică de coajă de banană. Așază cu atenție partea interioară a cojii peste depozitul de colesterol. Utilizează un bandaj pentru a fixa coaja și lasă peste noapte. În dimineața următoare, îndepărtează coaja și spală zona cu apă. 

Ceai din semințe de coriandru

Proprietățile hipoglicemiante ale coriandrului te ajută să scapi de depozitele de grăsime din jurul ochilor. Prepară un ceai dintr-o lingură de semințe de coriandru la o cană cu apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute, filtrează și consumă această infuzie la temperatura camerei. Poți adăuga puțină miere și suc de lămâie. 

Mască pe bază de migdale

Migdalele au potențialul de a reduce colesterolul rău în organism, ele sunt, de asemenea, eficiente în reducerea petelor de colesterol din jurul ochilor. Adaugă un pic de lapte la 1 linguriță de pulbere de migdale pentru a forma o pastă. Aplică masca pe zona afectată și lasă să se usuce. Cu degetele umede aplică mișcări circulare pe zona respectivă. Repetă procedeul de exfoliere o dată pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel