Rusia ține în șah economia de pe două continente

Rusia influențează economia de pe două continente. Marile puteri ezită să impună sancțiuni dure. Au în balanță două variante: interesele economice și apărearea Ucrainei. A doua variantă, însă, ar putea să o includă pe prima. După cum sublinia Washionghton Post, dacă Putin reușește să ia Crimeea, nu se va opri aici.

Schimburile economice sunt importante, ruşii au cumpărat de peste ocean mărfuri de peste 11 miliarde de dolari în 2013, în principal camioane, produse agricole şi alimentare.

Statele Unite au importat petrol, gaze, metale şi materiale de construcţii de aproape 27 de miliarde de dolari, potrivit Digi 24. SUa ar avea cel mai mult de pierdut dacă Washingtonul ar impune sancțiuni Moscovei. Firme de renume fac afaceri în Rusia, precum Boeing, Ford, General Motors, ExxonMobil.  Rusia, în schimb, poate supraviețui fără probleme. Asul lui Putin sunt gazele naturale. În conflictul cu Ucraina, aceasta este principala amenințare: că oprește robinetul de gaze naturale. O blocadă economică impusă regimului Putin ar crea mari probleme Europei. Pe de altă parte, pierderea ar fi și pentru băncile Marii Britanii. Miliardari ruşi îşi ţin averile în bănci englezeşti sau au cumpărat clădiri de milioane de lire la Londra. Mai mult, peste 70 de societăţi din Rusia sunt cotate la bursa din Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel