EXCLUSIV  Cum va candida Dreapta la locale. Acord secret între PNL și USR, PMP exclus

Orban - Barna
Orban - Barna


PNL și USR se pregătesc pentru alegeri locale într-un singur tur de scrutin, conform unor surse liberale cu care a discutat DCNews.

Ipoteza anticipatelor este tot mai puțin luată în calcul. Practic, un acord între PNL și USR ar securiza primăriile din marile orașe. Odată ce poate fi invocat succesul la locale și beneficiind de mobilizarea primarilor nou-aleși, nu ar mai trebui să fie o problemă alegerile din noiembrie, cu toată erodarea la guvernare. Dacă acest acord va fi semnat, PNL și USR nu mai au nevoie de alegeri în două tururi.

La nivel național, PNL are ca obiectiv păstrarea primăriilor din municipiile pe care le deține în prezent (în orașe mari cum ar fi Brașov, Timișoara, Cluj, Oradea, sau Iași-ul, pe care îl vizează după trădarea lui Chirica), în vreme ce fiefurile PSD, unde victoria nu e sigură,  ar urma să fie împărțite cu USR-PLUS (Constanța, Bacău, Craiova etc).

Cea mai importantă miză este Capitala, care transmite cel mai puternic semnal pentru alegerile generale. Acordul aflat în negociere între PNL și USR-PLUS ar urma să aloce două primării de sector formațiunii care dă candidatul pentru Primăria Generală. Celălalt partener ar urma să obțină patru sectoare. În funcție rezultatul din sondaje, se va face ”repartiția” între candidați.

PMP nu este luat în calcul în acest proiect, pentru voturile sale urmând să primească, eventual, locuri pe listele de consilieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel