Cum îi ademenește Cioloș pe investitorii francezi

Premierul Dacian Cioloş i-a îndemnat joi pe şefii mai multor companii franceze să investească în România, afirmând că ţara este stabilă din punct de vedere politic şi predictibilă în ceea ce priveşte politicile economice şi legislative.

"De ce să veniţi să investiţi în România? În primul rând pentru că suntem o ţară stabilă, cu un mediu economic în evoluţie. România este probabil singura ţară din Europa Centrală şi de Est unde nu veţi găsi în mediul politic partide extremiste, naţionaliste care ar putea avea reacţii imprevizibile în ceea ce priveşte deciziile politice sau în politicile economice. Este o ţară stabilă din punct de vedere politic, este o ţară predictibilă în ceea priveşte politica bugetară şi legislativă. Este o ţară care, după reforme dificile imediat după instalarea crizei economice, în perioada 2009-2011, a avut o creştere economică de la un an la altul - 3,4 - 3,5% anul trecut - cu o previziune de creştere economică de 4% anul acesta", le-a spus premierul celor 60 de şefi ai companiilor franceze, potrivit Agerpres.

La rândul său, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, le-a reamintit celor prezenţi că România este a şaptea piaţă europeană, cu o economie extrem de dinamică.

Nu trebuie uitat că astăzi România este a şaptea piaţă europeană, a şaptea ţară din Europa, are o economie foarte dinamică, exporturi importante mai ales în domeniul auto şi nu numai. De asemenea, dispune de un segment foarte dinamic în domeniul producţiei computerelor, echipamentelor electrice şi produselor alimentare", a spus Borc.

Printre cele mai importante companii franceze reprezentate la nivelul conducerii la întâlnirea cu premierul român s-au aflat Carrefour, Credit Agricole, Auchan, BRD, Renault, Airbus, BNP Paris Bas, Groupama, Orange, Sanofi şi Thales.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel