Cum etichetează Băsescu oamenii politici. Ce spune despre Rege

TRAIAN BASESCU - DECLARATII - SEDIU DE CAMPANIE
TRAIAN BASESCU - DECLARATII - SEDIU DE CAMPANIE

Într-un acordat pentru Adevărul, Traian Băsescu a fost intrebat ce etichete ar pune oamenilor politici cu care a avut de-a face în ultimii ani. El i-a atacat dur pe Ion Iliescu sau Emil Constantinescu, dar a recunoscut că a făcut o gafă când l-a criticat pe Regele Mihai. Întrebat cum se autocaracterizează, Băsescu a ezitat să îşi pună o etichetă.

"Am un regret profund că am spus public ce gândesc. Şi asta îmi arată că uneori politicienii, măcar în chestiuni foarte sensibile, este bine să nu spună ce gândesc", a declarat Traian Băsescu, într-un interviu acordat cotidianului "Adevărul", referindu-se la atitudinea sa faţă de Regele Mihai.

Întrebat cum apreciază faptul că Regele Mihai nu i-a răspuns în niciun fel, deşi a fost întrebat, Băsescu a răspuns: "Aşa trebuia să facă un Rege!".

Preşedintele suspendat a fost întrebat şi cum ar caracteriza anumite personalităţi politice.

Astfel, Traian Băsescu l-a caracterizat pe Nicolae Ceauşescu drept "dictator", pe Ion Iliescu drept "comunist neevoluat", iar despre Emil Constantinescu a spus "a vrut, dar n-a putut".

Întrebat cum îl caracterizează pe Traian Băsescu, el a răspuns: "După ce-mi termin mandatul".

Despre Petre Roman, Traian Băsescu a spus că îl apreciază pentru curajul pe care l-a avut în '90. "Şi oricum mi-a dat o şansă să fac politică. El a văzut-o, eu n-o vedeam. De asta, chiar dacă uneori a fost răutăcios cu mine, nu l-am atacat niciodată", a adăugat Băsescu.

Întrebat ce părere are despre Victor Ciorbea, preşedintele suspendat a răspuns: "Ooo, ce rateu!".

Traian Băsescu a susţinut, de asemenea, că Liviu Dragnea este "perfid", iar Claudiu Săftoiu este "fără caracter".

În legătură cu Sorin Frunzăverde, preşedintele suspendat a spus: "Dumnezeu cu el!".

În ceea ce îl priveşte pe Gabriel Oprea, Traian Băsescu a spus că, indiferent ce-ar face, "omul acesta a stat trei ani şi a asigurat, alături de UDMR, o majoritate care a permis României să treacă prin criză".

"Ei au stat în momentele cele mai grele. Aşa că, pentru acei trei ani, eu nu pot reproşa nimic nici lui Oprea, nici UDMR pentru ce au făcut la suspendare. Dar nu pot să nu observ că peste o sută de parlamentari dintre cei care au aprobat tăierile de salarii au votat pentru suspendarea preşedintelui. Şi-atunci, nu mai ştiu nici eu când am fost adevăraţi!", a adăugat Băsescu.

Întrebat despre "o afirmaţie destul de ceţoasă" pe care a făcut-o la un moment dat în legătură cu Crin Antonescu, referitoare la un nume de cod, Porumbacu, Traian Băsescu a spus: "O las ceţoasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel