Folosește un pai de băut pentru a curăța căpșunele. Înfige-l în partea inferioară a fructelor și împinge spre frunzulițe. Pentru a curăța mai ușor cartofii fierți în coajă, transferă-i după fierbere, pe rând, într-un vas cu apă rece. Coaja se va desprinde singură! Este important să îi speli temeinic înainte de fierbere.
Pentru a stoarce mai ușor lămâile, presează-le cu mâna pe un fund de lemn înainte de a le tăia, mișcând înainte și înapoi de câteva ori. Dacă ai de tocat ceapă și ți-e teamă că ți-ar putea irita ochii, las-o timp de câteva minute într-un vas cu apă rece, după ce ai curățat-o.
Vezi și: De ce să pui ouă crude în carnea tocată de porc. Trucul genial al bucătarilor
Cum cureți rapid vinetele coapte. Trucul nebănuit care-ți ușurează munca
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News