Cum comentează Nuland absența lui Victor Ponta. Ce-i îndeamnă pe români să facă

Victoria Nuland
Victoria Nuland

Victoria Nuland a comentat absența lui Victor Ponta în timpul vizitei ei în România.

”După cum știți Victor Ponta a fost primit de Joe Biden în urmă cu două luni. A fost o vizită reușită. A fost un accident că am venit cand el avea alte obligații pe care trebuie să le împlinească. Mesajele mele pentru primul ministru vor fi transmise”, a declarat Nuland, sâmbătă, într-o conferință de presă.

Întrebată despre legea amnistiei, care prevede ca înlăturarea răspunderii penale pentru o infracțiune săvârșită și grațierii unor pedepse de până la șapte ani, Victoria Nuland a declarat că nu vrea să intervină în dezbaterile interne ale României.

Pe de altă parte aceasta a spus că românii au luptat pentru o justiție independentă și că lupta trebuie să continue.

”Cetățenii României au luptat enorm pentru o justiție independentă. Îi încurajez pe toţi românii, indiferent se ce simpatii politice au, să lupte pentru independenţa Justiţiei şi pentru ca această să fie ţinută departe de politic”, a declarat Nuland.

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, va fi vineri și sâmbătă prezent la București, vizită care face parte dintr-un turneu oficial al diplomatului american în Europa. Nuland este specialistă în probleme est-europene, iar românii și-o amintesc pentru fosta sa funcție, aceea de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, din care exprima îngrijorări în numele SUA cu privire la protestele din iarna lui 2011 și suspendarea președintelui din 2012.

Președintele Traian Băsescu a primit-o vineri seara, în Salonul Albastru de la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de Stat american John Kerry, întâlnire la care accesul presei nu a fost permisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel