Cum cât e salariul minim în România? 3000 de euro!

foto ilustrativ pixabay/ Salariu minim în România
foto ilustrativ pixabay/ Salariu minim în România

Salariul minim din România pare a fi o enigmă pentru noul ministru de Finanțe.

Și nu e singura necunoscută pentru Dan Vîlceanu, ministrul lăudat că vine din mediul privat... și care se mândrește cu experiența din CV a copilului bogat, susținut de părinți. E și de înțeles, astfel, de ce nu-l interesează salariul minim. N-are nevoie de el. Dar au nevoie peste un milion de români care trăiesc din 1.386 de lei- imposibili și șocanți- o lună întreagă. 

Ghinion

După bâlbe, vizibil contrariat, Dan Vîlceanu a spus valoarea salariului minim brut, de 2.300 de lei. În același timp, i s-a părut incredibil, frapant ca statul român să perceapă aproape 1.000 de lei din brut, iar românului de rând să-i revină puțin peste jumătate din salariul minim pe economie. Ghinion, după cum spunea cineva. 

Dar situația românilor care câștigă acest salariu minim e mult mai gravă, iar ”eroarea” în care se află Dan Vîlceanu o adâncește. Din păcate, în România, când nu sunt alegeri pentru țară, sunt alegeri pentru funcțiile din partid, iar românii par a fi ultimii care contează. Căci, dacă ar conta, ar fi mai mult decât o cifră adunată la voturile total exprimate. 

L-au așezat frumos pe scaun 47 de lideri liberali

Și nu e vina domnului Vîlceanu că nu știe. Scaunul de ministru i-a fost oferit de 47 de oameni care au făcut jocurile în PNL. Orban se laudă acum că a votat împotrivă. Aplică vorba ”ți-am spus eu”, dar, ca președinte de partid, a jucat prost și a pierdut. În ciuda votului său negativ, Dan Vîlceanu nu e doar ministrul lui Florin Cîțu, e ministrul PNL al Finanțelor. 

Și totuși, la ce să ne așteptăm de la un ministru, aflat prea sus pentru a se uita în jos, când a fost impus de un premier care nu știe cât costă o pâine, pentru că nu... mănâncă. Căci da, în România noastră prăbușită, important e doar interesul omului, nu responsabilitățile din fișa postului pentru o țară întreagă. 

Mergând pe logică, Cîțu nu știe cât costă o pâine pentru că nu mănâncă, la fel cum Vîlceanu nu știe valoarea salariului minim, pentru că nu e nevoit să trăiască din el. Dar lăudat fiind că vine din mediul privat, poate se numără printre cunoștințele premierului, cele care câștigă 3.000 de euro pe lună. ”România nu mai e o țară a celor cu salarii mici. Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net” spunea Florin Cîțu.

Astăzi, Florin Cîțu a declarat, încercând să-l salveze pe Dan Vîlceanu, că salariul minim va fi 1.600 de lei în România... cândva, în viitor. Zic ca la următoarea conferință de presă, ministrul de Finanțe să răspundă: 

”Este în jur de 2000… și ceva. Da, 3000 de euro! Nu are cum să fie 1.300 de lei”.

Poate, poate, îl scoate Cîțu și de asta asta! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel