Cum au ajuns Băsescu și Cășuneanu la Parchet. Impact, în campanie

Grupul de investigații politice, condus de Mugur Ciuvică, a depus un denunț la Parchetul General, în 2012, care îi viza pe Traian Băsescu și pe omul de afaceri Costel Cășuneanu. La o săptămână după ce a fost anunțat că este suspectat de spălare de bani, Traian Băsescu a recunoscut că urmează să fie chemat la Parchet pentru a i se aduce oficial la cunoștință faptul că este urmărit penal.

Mugur Ciuvică a declarat, pentru DCNews, că denunțul s-a bazat pe informațiile GIP, dar și pe anchetele Oanei Stancu. ”Textul a fost redactat de un avocat cu mare experiență, Gheorghe Piperea, a spus Mugur Ciuvică. Am avut supriza plăcută să constat că fraze întregi sunt preluate în referatul procurorilor, ceea ce arată că au fost corect redactate și sunt consistente. Din acest punct de vedere, am speranța că lucrurile se vor mișca. Sunt mai încrezător decât eram înainte, când se părea că Traian Băsescu e de neatins. Pe de altă parte, mă întreb de ce a stat acest dosar la sertar timp de un an și jumătate?”.

Începerea urmăririi penale ar putea fi un impuls pentru intrarea în cursa electorală a lui Traian Băsescu sau dimpotrivă, îl va face să se retragă?

”Eu cred că Băsescu nu va candida la Primăria Generală, pentru că se teme că nu ia mai mult de 10 procente, ceea ce este devastator pentru marele politician. S-ar vedea că nu mai contează. Informațiile despre afacerea cu Costel Cășuneanu se cunosc de multă vreme. Nu influențează în niciun fel acest dosar performanța lui Traian Băsescu. El are 10-15% suporteri, care vor crede tot ce le spune: că e o lucrătură menită să-l scoată din cursă, că e victimă etc. Sunt 50% cei care îl urăsc și se bucură că se face dreptate, iar restul sunt indiferenți. Are tot atâtea șanse și tot atâta motivație să candideze cât avea și înainte de a fi inculpat”, a concluzionat Mugur Ciuvică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel