Cum arăta Vadim în 1992 - VIDEO

corneliu-vadim
corneliu-vadim

Un clip care circulă pe internet îl arată pe Corneliu Vadim Tudor la secția de vot, unde și-a exprimat opțiunea la alegerile din anul 1992.

Îmbrăcat cu un sacou albastru, președintele PRM, care părea mai calm la vremea respectivă, a vorbit în fața camerelor despre democrație și despre un început nou pentru România.

”Am votat cu sentimentul că votul este mai puternic decât sabia. Așa cum zicea, acum 130 de ani, Abraham Lincoln. Am votat cu sentimentul că în această toamnă electorală trebuie și poate să înceapă o nouă etapă în istoria României. O etapă a mândriei de a ne numi români la noi acasă”, a spus Vadim.

Interesant este că la începutul aceluiași clip sunt două reclame la Samsung și Toyota care nu erau traduse în limba română.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut pe 28 noiembrie 1949, în  București. Este un scriitor, politician și jurnalist român. Este fondatorul și președintele Partidului România Mare și membru al Parlamentului European. A fost discipolul scriitorului Eugen Barbu. Este cunoscut prin izbucnirile temperamentale sale anti-semite, anti-maghiare, xenofobe și retorica dură, atacuri la persoană în aparițiile sale pe scena publică.

A fost senator în Parlamentul României din 1992. La alegerile generale din 1996 a candidat pentru funcția de președinte al României, clasându-se pe locul 5 din 16 candidați. În 2000, a candidat la Președinția României, ajungând în turul doi, unde a obținut 33,17% din voturi. Din iunie 2009 este europarlamentar. La alegerile prezidențiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obținut votul a 540380 români, adică 5,56% dintre votanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel