Cum ar putea Elon Musk să pună mâna pe Twitter, chiar dacă platforma îi respinge oferta

Foto: Wall Street Journal
Foto: Wall Street Journal

În prezent, investitorii nu cred în oferta lui Elon Musk de a cumpăra Twitter, dar armata în creștere de comercianți zilnici și fani Tesla ar putea schimba toate calculele.

Până acum, investitorii instituționali sunt dezamăgiți. Musk a oferit consiliului de administrație al Twitter 54,20 dolari pe acțiune în numerar, evaluând Twitter la aproximativ 43 de miliarde de dolari. Acțiunile companiei de social media au pierdut câștigurile anterioare și au scăzut cu până la 1,4% în ziua respectivă, la aproximativ 45,21 de dolari . Acesta este un semn bun, potrivit Bloomberg.

Prințul saudit Alwaleed bin Talal, investitor la Twitter, a spus că respinge oferta lui Musk, deoarece nu se apropie de „valoarea intrinsecă” a Twitter „având în vedere perspectivele sale de creștere”.

Dar Twitter a fost, de asemenea, cel mai cumpărat stoc de pe platforma Fidelity joi. Când Musk și-a dezvăluit pachetul de 9% din Twitter săptămâna trecută, investitorii de retail au ajutat să alimenteze un volum record de tranzacționare pentru Twitter și au împins 423,9 milioane de dolari în acțiuni.

Elon Musk: „Nu mă joc de-a du-te vino”

Este greu de spus dacă Musk va apela la investitorii de retail pentru a-și susține oferta. Musk a precizat că 54,20 de dolari pe acțiune este prețul său final. „Nu mă joc de-a du-te vino”, a spus el într-un dosar de valori mobiliare din SUA care dezvăluie oferta sa.

Asta ar putea însemna că, dacă consiliul de administrație al Twitter îi respinge oferta, el s-ar putea gândi să devină ostil și să le întrebe direct acționarii dacă doresc să accepte oferta lui. Dacă primește suficient sprijin -- 51% -- atunci Musk poate face tot ce vrea, în teorie.

Musk are o istorie de mutare a piețelor prin Twitter, unde este una dintre cele mai mari personalități, cu peste 80 de milioane de urmăritori. În ianuarie 2021, după ce Musk și-a declarat dragostea pentru Etsy Inc., valoarea companiei a crescut cu peste 2 miliarde de dolari. În aceeași zi, trimiterea unui tweet în care a scris „Gamestonk!!” a ajutat la creșterea acțiunilor GameStop Corp. cu 92%.

Dacă Musk alege asta, el ar putea fi capabil să transforme Twitter într-un așa-numit stoc de meme-uri. Anul trecut, firme precum AMC Entertainment Holdings Inc. și GameStop au explodat, după ce investitorii cu amănuntul au inundat forumurile de pe rețelele de socializare, făcând ca acțiunile să se dezvolte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel