EXCLUSIV  Cum a spart Mădălina Pușcalău oglinda și a ajuns la Iohannis

Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău) a moderat înfruntarea finală Klaus Iohannis - Victor Ponta la B1 TV în 2014.

A fost o dezbatere pe care jurnalista a povestit-o, în 2015, în paginile unei cărți - "Înfruntarea finală. Culisele confruntării Klaus Iohannis - Victor Ponta și alte rețete din bucătăria politicii dâmbovițene". Pentru coperta cărții, Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău) a ales o oglindă spartă.

Mădălina Pușcalău povestea la acel moment, pentru DC News, ce simbolizează: "M-am întrebat care ar fi imaginea cea mai reprezentativă. Este o mataforă a ceea ce spune cartea. Volumul vă va da posibilitatea să priviți dincolo de cortina care este lăsată în fața scenei politice și a presei pentru a putea vedea culisele. Spargem geamul să vedem ce este înăuntru; cum arată din interior politica și media".

La lansarea cărții care vorbește despre modul în care s-a desfășurat confruntarea Klaus Iohannis - Victor Ponta, jurnalista îi învitase și pe cei doi protagoniști, dar nu au venit. În schimb, un invitat de marcă a fost Dan Mihalache.

[citeste si]

Întrebată ce a determinat-o să scrie cartea "Înfruntarea finală", jurnalista a zis pentru DC News: "Am vrut să prezint perspectiva mea despre ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale, dar și cum am organizat confruntarea. Au fost foarte multe speculații la momentul respectiv și am vrut să se știe adevărul despre modul în care s-a desfășurat confruntarea pe care am organizat-o între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Am vrut să arăt viziunea mea despre scena politică din România, dar și despre modul în care arată presa anului 2015".

90 de minute care au decis votul

Mădălina Pușcalău, astăzi noul purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis, în cartea sa, a dat răspunsul la toate întrebările despre dezbaterea finală. 

 

Jurnalista a spart și un mit în acea carte: 'Cum au influențat dezbaterea finală cercuri de interese'.

"Am auzit că am fost influențată de anumite cercuri de putere, că am realizat ordinea subiectelor în așa fel încât să favorizez un candidat, că aș fi fost ofițer acoperit și că după dezbatere o să mă desconspir și câte și mai câte minunății. (...) Prima discuție am avut-o cu Victor Ponta. (...) Ultima discuție pe care am avut-o cu Klaus Iohannis despre participarea la emisiune a fost în lunea de dinainte de alegeri. (...) Am avut un scurt dialog cu candidatul dreptei, a zâmbit și a spus că ținem legătura. Deci... incertitudine totală. Seara de marți a adus surpriza. Cu câteva minute înainte de ora 20, cei de la Realitatea au intrat pe Breaking News cu informația că Ponta și Iohannis vin să se confrunte în direct. În secunda doi, i-am dat acest sms lui Iohannis - "Am văzut că mergeți la Realitatea. Asta înseamnă că mâine veniți la mine?". Răspunsul lui Iohannis a venit repede și scurt - "Desigur" ", a povestit Mădălina Pușcalău în cartea sa.

Volumul a apărut la Tritonic, în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel