Cum a sfidat-o Ponta pe Gorghiu în timpul discursului- FOTO

Victor Ponta a sfidat-o pe Alina Gorghiu în timpul discursului ei de la Parlament.

În timp ce co-președinta PNL vorbea și lansa atacuri dure, premierul tasta pe telefonul său mobil și nu a privit-o nicio secundă.

"Pe biroul meu se află de ieri demisia lui Dan Motreanu. Vedeți undeva demisia lui Victor Ponta?", a afirmat co-președinta PNL Alina Gorghiu în discursul ținut în Parlament în ședința de plen de marți dimineață, în care se dezbate moțiunea de cenzura a PNL împotriva Guvernului Ponta. Alina Gorghiu a concluzionat spunând că nu este vorba despre o moțiune despre Victor Ponta, chiar dacă îi este adresată: "Este vorba despre realitatea din România, despre România și despre clasa politică pe care o are".

Pe de altă parte, în cadrul discursului, Victor Ponta s-a dezlănțuit la adresa Alinei Gorghiu despre care a afirmat că a avut mai multe contracte cu AVAS.

"Să mă refer un pic și la obiectul moțiunii sau al textului prezentat de distinșii colegi de la PNL-PDL. Se vorbește acolo despre contracte. N-am semnat niciodată nici un fel de contract cu vreo societate cu capital de stat. Știu că a semnat dl Șova, cu societăți din portofoliul AVAS, condusă atunci de către dl Teodor Atanasiu. Deci, dvs vreți să îmi dau eu acum demisia pentru că dl Atanasiu cu Șova au semnat niște contracte. Care-i logica?", a zis Victor Ponta. VEZI AICI TOT DISCURSUL.

Gorghiu a răspuns și atacului premierului privind contractele sale cu AVAS: "Ați căutat tot ce ați putut să găsiți și ați găsit nimic! Dacă se găsește o urmă de suspiciune că am încălcat justiția să veniți cu probe".

(w670)

Iată cele mai importante declarații ale Alinei Gorghiu:


Pe biroul meu de ieri se află demisia lui Dan Motreanu. Vedeți pe undeva demisia lui Victor Ponta?

Dumneavoastră sunteți în instanță, dar vorbiți despre toți alții din plenul Parlamentului că sunt corupți. Uitați-vă în oglindă, domnule Ponta!

Avem un premier care pur și simplu nu mai poate reprezenta cu onoare Guvernul României.

Victor Ponta este un premier trimis în judecată. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Nimeni nu îl mai sună, nimeni nu îl mai ascultă. Nimeni nu îl mai privește în vizită, asta fără să aibă vreo restricție de călătorie.

Știți ce face Victor Ponta? Nu lasă în urma lui zeci de kilometri de autostrăzi, ci lasă tone de jigniri, tone de minciuni și lasă o mare pată pe imaginea României.

De când nu mai conduce Guvernul, Victor Ponta este controlat de la sediul celor trei partide. Singurul lux pe care și-l mai poate permite este să se mai răstească la opoziție, să se mai certe cu președintele și să mai jignească presa.

Îl țineți pe Victor Ponta la Palatul Victoria ca pe o haină veche, pusă așa pe un umeraș pe care parcă nici nu ați arunca-o, dar nici nu ați mai purta-o.

Victor Ponta și-ar tăia mai degravă un picior decât să renunțe la funcție, indiferent de câte pagube ar aduce României.

Stimați colegi, astăzi avem șansa și posibilitatea să-l demitem pe Victor Ponta printr-o moțiune de cenzură pe care cei care au semnat-o o consideră oportună, legitimă și necesară.

Concluzia este următoarea: această moțiune nu este despre Victor Ponta, chiar dacă îi este adresată. Este vorba despre realitatea din România, despre România și despre clasa politică pe care o are.

Stimați colegi din partidele aflate la guvernare, aveți de ales între a continua sfidarea și a face nu cine știe ce act de bravură istorică, ci un gest cât se poate de normal și de firesc.

Aveți de ales între a renunța la amețeala puterii și a transmite populației că până și parlamentarii care susțin un guvern au momentele lor de luciditate.

VEZI ȘI: Ponta s-a dezlănțuit la adresa lui Gorghiu în discursul din Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel