Cum a reacționat Ion Iliescu după ce a aflat de întâlnirea informală de la Cotroceni

Ion-Iliescu
Ion-Iliescu

Întâlnirea informală din această săptămână de la Palatul Cotroceni, între liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, împreună cu Liviu Dragnea, și șeful statului Traian Băsescu, este "firească" și "necesară", a declarat, duminică, pentru Gândul, fostul președinte Ion Iliescu.

"Ce-i nefiresc în a se întâlni un premier în funcţie, practic, candidatul unic la şefia noului guvern, cu preşedintele ţării? Nu-i normal să discute, în linişte, lucrurile, să se consulte? Nefiresc ar fi să nu se întâlnească. Ar crea o impresie de ostilitate. Contactul e necesar, trebuie discutate lucrurile. Dar nu vreau, neapărat, să sug din deget o reacţie, aşa cum cum văd că fac alţii", a comentat Ion Iliescu întâlnirea informală de miercuri de la Palatul Cotroceni, la care a participat victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea și Traian Băsescu .

Despre faptul că cei doi lideri USL au trecut sub tăcere atât subiectul discuţiei, cât şi întâlnirea ca atare, președintele de onoare al PSD consideră că aceștia nu au avut, de fapt, ce comunica. "O să comunice când vor avea ceva de comunicat. Asta e o anumită manieră de a judeca lucrurile - să fie totul la vedere, să fie transparent... Dar dacă nu au avut ce comunica?! Abia mâine, cei doi se văd oficial cu Băsescu. O să comunice atunci lucrurile de fond, nu?", a explicat Iliescu.

În ceea ce privește situația senatorului Mircea Geoană, după așa-zisa "trădare" din PSD, privind numirea noului premier, Ion Iliescu consideră că subiectul este acum fără importanță.

"În povestea asta cu Geoană, au pus batista pe ţambal. O agitaţie inutilă. Pe cine mai interesează acum de Mircea Geoană? Discuţii fără importanţă. E limpede că preşedintele nu are nicio altă soluţie decât aceea de a-l numi pe Ponta. E un act normal, Ponta e candidat unic" a conchis Ion Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel