Cum a fost Petrom țepuit de Ioan Niculae cu 9 milioane de euro

Compania Petrom  a livrat si nu a incasat, in perioada aprilie – iunie 2015, catre firmele din grupul InterAgro, gaze de 40 de milioane de lei. Acest lucru, coroborat cu scaderea generalizata a vanzarilor de gaze din trimestrul al doilea, a condus Divizia de Gaze a Petrom la pierdere, potrivit enational.ro.

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat în prezent la doi ani și jumătate în dosarul "Mită la PSD", nu a platit gaze in valoare de 40 de milioane de lei, in trimestrul II al acestui an, pe care le-a consumat in fabricile de ingrasaminte detinute. InterAgro a lasat Petrom garantii reale, mobiliare si imobiliare, dar, chiar si sub spectrul executarii lor, tot nu a platit.

Citește și: Mărturia lui Hrebenciuc despre Geoană l-a înfundat pe Ioan Niculae

Potrivit surselor, Petrom a dat in judecata InterAgro, in vederea recuperarii sumelor restante. Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, primul termen fiind pe 1 septembrie. Aceasta datorie pe care InterAgro-ul lui Niculae o are la Petrom nu este singura. Din urma, omul de afaceri mai datoreaza si alti bani catre compania controlata de austriecii de la OMV, al caror cuantum sursele nu au putut sa il precizeze. Ioan Niculae are datorii si la celalalt mare furnizor local de gaze, Romgaz, in cuantum de peste 100 de milioane de euro, motiv pentru care acesta nu mai primeste, de doi ani, gaze de la compania de stat.

Consuma gaze cat toata Romania

Grupul InterAgro detine sase combinate de producere a ingrasamintelor si este cel mai mare consumator de gaze din Romania. Cand toate combinatele sunt in functiune, consumul lor anual este de circa 3 miliarde de metri cubi de gaze, mai mult decat consuma intreaga populatie a Romaniei.  Ioan Niculae este al doilea cel mai bogat roman, potrivit Capital, avand o avere estimata de circa 1,1 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel