EXCLUSIV  Cum a ajutat Mircea Diaconu să intre AUR în Parlament. Culisele MARII surprize din 6 decembrie

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Actorul Mircea Diaconu a argumentat decizia de a vota cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare 2020 și a explicat care sunt temele care l-au convins să-și arate public susținerea.

„I-am sesizat pe băieții aceștia când au început marșul de la Chișinău la București (n.r., 2012). Mi s-a părut o formă de romantism, dacă vreți. I-am ajutat la unele conferințe/manifestații de tipul Unirea cu Moldova de la acel moment, că nu i-a ajutat nimeni, să obțină o sală, autorizații. Îi cunosc de multă vreme”, a transmis Diaconu, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„Acum, în urmă cu vreo două luni, cred, nici nu știam că au făcut partid. Au venit, m-au căutat, mi-au zis că vor să candideze și m-au rugat să-i susțin, să-i recomand. Le-am zis da, că sunt de acord să-i susțin. Mai departe, și-au făcut campania cum au vrut, fără mine, dar au arătat lumii susținerea mea”, a continuat fostul europarlamentar.

Ce așteptări are Diaconu de la AUR

„Am avut discuții cu ei pe teme mari. Cel puțin trei dintre temele lor m-au încântat”, a continuat Diaconu. Cele trei mari subiecte au fost: instituirea unui regim de regenerare a pădurii pe 10 ani; depolitizarea societății române și încetarea numirilor pe criterii politice; recăpătarea controlului statului român asupra propriilor resurse.

Nu doar obiectivele principale ale AUR l-au convins pe Mircea Diaconu să le ofere votul la alegerile de pe 6 decembrie

„Sunt subiecte pe care mi le-au spus că le au ca intenție și cu care sunt foarte de acord. De exemplu, se vor alegeri în două tururi la primari, două tururi peste tot. Altă temă este limitarea tuturor funcțiilor la două mandate: primari, președinți, parlamentari, toată lumea. Altă propunere este oprirea traseismului cu sistemul legal de retragere a susținerii politice, care funcționează la Primărie, Consiliu Local și Consiliul Județean”, a continuat el.

Școala românească nu conservă valorile românești

„Din păcate, școala refuză valorile românești. Am nepoți, am avut copii la școala de azi și sunt extrem de supărat pe temele acestea. Consider eu, Diaconu, că mă supără și mă îndurerează lucrurile acestea. Nu sunt altceva decât un pensionar pe care îl cheamă Diaconu Mircea, dar simt că dispărem ușor ca națiune. După părerea mea, țara se află în plin declin”, a mai spus Mircea Diaconu.

În final, acesta a argumentat că diversitatea este piatra de temelie a Uniunii Europene și că România nu trebuie să-și piardă identitatea națională. Astfel, AUR poate respecta motto-ul Uniunii Europene, „uniți în diversitate”, prin conservarea valorilor românești, de altfel singurul partid care a participat la alegeri și care ar fi pus accent pe acest lucru, în opinia lui Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel