Cultul lui Ceaușescu, interzis prin lege. La ce pedepse te expui

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent o lege prin care cultul lui Antonescu și Ceaușescu  a fost interzis. Legea a fost adoptată în unanimitate de către Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege iniţiată de senatorul Crin Antonescu, care nu numai că interzice, dar şi sancţionează promovarea cultului persoanelor vinovate de infracţiuni de genocid, aşa cum este cazul lui Nicolae Ceauşescu.

Consilierul prezidential, Andrei Muraru, fostul preşedinte IICCMER, a anunțat că a început de câteva zile monitorizarea, inclusiv online, a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau extremiste, potrivit noii legi promulgate de  Klaus Iohannis. În această lege fiind  interzis și cultul lui Nicolae Ceaușescu.

Ce prevede legea și care sunt pedepsele

„Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii au doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenefobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", sunt principalele modificări din lege.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care George Scutaru a plecat de la Cotroceni

De asemenea, legea interzice „acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, pieţe, parcuri sau altor locuri publice sau unor organizaţii".

Andrei Muraru a atras atenţia asupra faptului că organele judiciare vor avea nevoie de asistenţă juridică pentru aplicarea corectă a legii.

Iniţiatorii legii sunt: senatorul PNL, Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL, George Scutaru, fost deputat PNL şi fost consilier prezidenţial al lui Iohannis, şi Andrei Gerea, care a trecut, între timp, de la PNL la PLR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel