Culmea acuzațiilor: PDL spune că UNPR a fraudat

Organizația PDL Sector 2 a depus, duminică, plângere penală împotriva unui delegat al PPDD, care a înmânat unui alegător un buletin de vot ștampilat pentru UNPR, considerând că aceste practici pun în pericol desfășurarea alegerilor, potrivit unui comunicat de presă.

”PDL Sector 2 a depus plângere penală împotriva delegatului PPDD din secția de votare nr. 272 din sectorul 2, care a înmânat unui alegător un buletin de vot pe care aplicase în prealabil ștampila cu mențiunea VOTAT în dreptul partidului UNPR”, se arată în documentul citat.

Întrucât alegătorul care a primit buletinul de vot deja ștampilat a sesizat membrii biroului electoral al secției de votare, a fost întocmit un proces verbal de constatare.

Organizația PDL Sector 2 arată că fapta delegatului PPDD este infracțiune și intră sub incidența Codului Penal și a legii 67/2004 privind alegerile locale, iar cel care a săvârșit-o riscă pedeapsa cu închisoarea.

Deoarece PDL Sector 2 apreciază că ”prin aceste practici se pune în pericol desfășurarea alegerilor, cere organelor abilitate să ia măsurile care se impun pentru a readuce în legalitate procesul de votare”, conchide comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel