EXCLUSIV  Culisele ședinței de radioterapie. Cât durează și ce se întâmplă cu pacientul, în funcție de tumoră

Medicul Matei Bâră a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre procesul unei ședințe de radioterapie stereotaxică corporeală. 

"Radioterapia se face când pacientul respiră normal, adică CT-ul de plan, trebuie să stea relaxat. Noi monitorizăm poziția pacientului și ședința durează aproximativ 15 - 20 - 30 de minute, în funcție de localizarea efectivă. La o tumoră cerebrală aproximativ 20 de minute, la o tumoră pulmonară spre 30 de minute. Din acest timp, durează cam 5 minute tratamentul efectiv, adică livrarea dozei de radioterapie. Pregătirea și verificarea poziționării pacientului durează cel mai mult și este foarte importantă tocmai ca să știm că toate lucrurile sunt în regulă când dăm drumul la tratament", a declarat Dr Matei Bâră, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Sanador

"Din punct de vedere al radioterapiei ideea este ca pacientul să vină, să vedem dosarul medical, să vedem toate actele medicale, să aibă un dosar medical complet și un istoric medical complet, tocmai ca să putem să știm dacă are sau nu indicație de radioterapie", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel