EXCLUSIV  CULISELE întâlnirii PSD de la hotel Rin. Discuții bombă înainte de moțiunea de cenzură

Întâlnirea de criză a PSD de la Rin Grand Hotel s-a încheiat după patru ore de negocieri, cu o zi înainte de moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. DC News vă prezintă, în rândurile de mai jos, detalii de culise de la cea mai importantă întâlnire a momentului.

La Rin Grand Hotel, parlamentarii au stat la mese în funcție de organizațiile județene din care făceau parte. Liviu Dragnea a venit și a discutat cu fiecare în parte. A fost o acțiune de socializare, dar și de negociere. Unii au zis că vor funcții în schimbul votului moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Parlamentari care au fost la această întâlnire au povestit pentru DC News cum s-a văzut evenimentul: Liviu Dragnea are un aparat foarte puternic, structura este bine închegată, organizații întregi sunt strâns unite în jurul iderului. Nu l-a sfidat nimeni, controlul fiind foarte puternic în ierarhia partidului.

Poveste cu președintele Klaus Iohannis și viitorul premier

Pe de altă parte, parlamentarii care nu sunt în tabăra lui Liviu Dragnea au înțeles întâlnirea ca pe o operațiune de captare a bunăvoinței, drept un semnal că lucrurile nu merg bine și a fost totodată un prilej de a se vedea jocurile care se fac înainte de moțiunea de cenzură. Social-democraților prezenți li s-a vândut următoarea poveste: "Îl dăm jos pe Sorin Grindeanu, iar Klaus Iohannis este obligat, conform o decizie a CCR, să pună un premier PSD-ALDE".

Cei care nu-s atât de optimiști se gândesc că Sorin Grindeanu va rezista, va propune Congres PSD și îl va lăsa pe Liviu Dragnea fără 'armată'. Organizațiile din Ardeal erau extrem de tensionate pentru că sunt afectate electoral.

Scenariul Macron

Mulți dintre parlamentari se vedeau în situația PDL din 2012 în care partidul este blocat din cauza unei conduceri de fier, se prăbușesc în sondaje și asistă neputincioși la prăbușirea lor. Ca urmare, își făceau curaj cu parlamentarii care nu sunt în gruparea Liviu Dragnea, pe scenariul Emmanuel Macron. Adică spuneau că Victor Ponta și Daniel Constantin vor face grup parlamentar, având nevoie doar de 20 parlamentari și vor lua electorat de la PSD. Se vor duce în sondaje la 30%, iar aripa PSD-Dragnea va ajunge la 10%.

Unii social-democrați sunt optimiști și încă mai speră la o soluție de compromis miercuri dimineață, să nu mai fie moțiune de cenzură. De precizat că parlamentarii din gruparea Ponta-Grindeanu nu vor fi în sală în momentul votului.

Toate aceste scenarii s-au derulat la întâlnirea PSD de la Rin Grand Hotel.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel