Culisele alegerilor pentru Tineretul PSD. Cine va lua funcția din care a debutat Ponta în politica la vârf

mihai-sturzu-hq
mihai-sturzu-hq

 Lupta pentru președinția TSD, poziție din care Victor Ponta a intrat în politica de vârf, în 2003, se anunță deosebit de dură, în condițiile unei schimbări totale de echipe și generații. Congresul de alegeri pentru șefia Tineretului Social-Democrat  a fost stabilit în perioada 18-20 octombrie, la Brașov. Alegerile în organizația TSD București vor avea loc în data de 29 septembrie, după ce se vor finaliza toate alegerile de la sectoare. În acest moment, în Capitală, tinerii social democrați au conduceri interimare.

Din informații DeCe News, conducerea partidului a avut consultări cu cei patru candidați la șefia TSD, pentru a evita un război intern în organizații. S-a ajuns la concluzia ca soluția cea mai bună pentru partid este formarea unei echipe, cu structura: Mihai Sturzu-președinte, Ioana Pop-Cazacu-președinte executiv, Gabriel Petrea-secretar general și Andrei Tinu - vicepreședinte. Evident, după acest compromis, au intervenit orgoliile, niciunul dintre candidați nefiind mulțumit, cu excepția deputatului Sturzu. Pentru Congres, cei patru membri din conducere ar trebui să vină cu propuneri de vicepreședinți, pentru a completa echipa, care va avea 8 vicepreședinți, 8 vicepreședinți regionali și 5 vicepreședinți din rândul tinerelor social-democrate. În această componență s-ar păstra structura de la organizația de seniori.

Miza negocierilor-posturile de europarlamentar

În perioada următoare, cei patru se vor deplasa în organizațiile din țară, pentru negocieri cu liderii din teritoriu. Negocierile sunt extrem de tensionate, deoarece în județe sunt mulți lideri locali, care activează în TSD și vor sa facă parte din viitorul Birou Permanent Național. Interesul este justificat și de miza alegerilor europarlamentare, de regulă membrii BPN fiind favoriți în desemnarea pe liste.

 În organizația  de București, până în acest moment, și-au manifestat intenția de a candida pentru conducerea TSD atât Simona Ratz, consilier local la primăria sectorului 6 și președinte al organizației de tineret, sector 6, precum și doctor Alexandru Velicu, consilier la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și vicepreședinte al organizației de tineret a sectorului 2. Candidații cu cele mai mari sanse pentru a conduce in continuare organizațiile de tineret de la sectoare sunt Doru Iamandi, la sectorul 1, Radu Tuțu, la 2, Gabriela Podașcă, la sectorul 3, Cristian Gherghe, la 4,  Mihaela Vili Constantin, la 5, și Simona Ratz, la sectorul 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel