Culise din Ambasada Franței, discuție explozivă. Clotilde Armand o dă din colț în colț cu explicațiile: Am o altă poveste

Daniel Tudorache a acuzat-o pe Clotilde Armand că-n ședința de Consiliu a susținut că spitalul ce-l construiește Primăria Sectorului 1 ar trebui să fie construit de o firmă franțuzească. 

Candidata USR-PNL afirmă că nu a susținut ca spitalul să fie construit de o firmă din Franța, dar primarul Sectorului 1 i-a atras atenția că are înregistrarea din Consiliu. 

”Toate ședințele de Consiliu sunt înregistrate” a atras atenția Daniel Tudorache. 

”M-ați dus la Ambasada Franței”

”Am spus că-n ultimii 30 de ani firme europene care au știut să construiască un spital de ultimă generație, din păcate, nu sunt în România, dar sunt firme în România care sunt...” a încercat să explice Clotilde Armand. Daniel Tudorache a intervenit și i-a atras atenția: ”Vă referiți la firme franțuzești? Din această cauză m-ați dus și la Ambasada Franței” a venit săgeata primarului de la Sectorul 1. 

Firmele din România, luate în calcul doar pentru colaborare

”Sunt puține firme în Europa, pentru că este meseria mea și cunosc subiectul, care au experiența și colectivul de experți și sunt și firme din România care vor putea să colaboreze la acest spital. Eu țin foarte mult să promovăm industria din România, eu țin foarte mult mereu să avem și furnizori români” a explicat Clotilde Armand, evitând detaliul cu Ambasada Franței. 

”Le-am spus clar că va fi o licitație”

Întrebată de Silviu Mănăstire dacă l-a dus pe Daniel Tudorache la Ambasada Franței, europarlamentara USR a evitat inițial răspunsul. Solicitat pentru clarificări, Daniel Tudorache a răspuns că scena s-a petrecut în 2016: ”A fost domnul ambasador de față, mi-a prezentat câțiva investitori din Franța interesați de acest spital, erau firme franțuzești. Le-am spus clar că va fi o licitație cum e normal în România, n-am vrut să mă bag în chestiunea asta”. 

”Inginerii români au nevoie să înțeleagă”

”Eu am o altă poveste aici. Ambasadorul francez spunea că spitalele din Franța ne oferă experiența lor, la nivel de studii de prefezabilitate, era vorba despre standarde europene, avem nevoie de expertiza europeană. Inginerii români, care sunt foarte buni, au nevoie să știe care sunt aceste standarde, să înțeleagă cum funcționează în străinătate, nu putem să inventăm așa un spital” a susținut Clotilde Armand. 

Întrebată de ce nu s-a gândit la Banca Europeană de Investiții drept consultant, ea a răspuns: ”V-am explicat, ei deja sunt ocupați cu trei spitale”. ”În 2016 nu erau ocupați” i-a atras atenția jurnalistul B1 TV. ”Dl. Mănăstire, vorbiți despre ce nu știți foarte bine. E din 2016, era dl Vlad Voiculescu ministru, el s-a ocupat de asta. Noi am venit deja când lucrurile erau deja avansate cu ei și noi aveam nevoie de expertiză și ne ducem la cele mai bune sisteme din lume de sănătate. De unde vrem să luăm experiență. Din Rusia? Din Turcia?” a continuat Clotilde Armand. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel