Cuc-Mezei, conflict. Ministrul Transporturilor: Nu i-am cerut oprirea curselor. Oamenii din TAROM au fost amenințați

Ministrul Cuc
Ministrul Cuc

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a făcut noi declarații în contextul scandalului cu fostul director TAROM, Mădălina Mezei.

'Constat cu tristețe că în timpul mandatului de director general la TAROM, doamna Mezei nu a reușit deloc să iasă public, dar acum văd că se promovează foarte mult pe dânsa și așa-zisele sale competențe pe care și le asumă doar dânsa. Aceasta a afirmat că TAROM are 4 tipuri de aeronave, dar TAROM are doar 3 tipuri de aeronave în flotă. Tot acest joc nu poate aduce decât un prejudiciu TAROM-ului și degringoladă printre angajații companiei. A demonstrat acum ceea ce am văzut în aceste 4 luni și anume incompetență, inconsecvență și că este aservită anumitor grupuri de interese. ' a spus Răzvan Cuc.

'În toată această perioadă am preferat să îmi iau informațiile despre TAROM de la alte persoane din companie pentru  a fi informații cu o acuratețe foarte mare. Doamna se încurcă în minciuni. Am văzut că a zis prima dată de anulări de curse, apoi de rețineri la sol. Sunt sigur că decizia CA a fost cea mai bună pentru că am scos compania din ghearele PNL. Doamna Mezei uită că cei din familia ei au dorit pentru ei sau pentru grupurile lor de interese doar funcții de conducere? Chiar soțul dânsei a fost pus în funcția de director general adjunct al TAROM cu sprijinul PNL și după 6 luni a fost dat afară. Presupun că tot pentru incompetență. (....)  După cum știți, la Tarom lucrează și soțul doamnei Mezei și fratele dânsei. I-am cerut redresarea companiei, dar cred că s-a gândit doar la familia ei. Vă voi da un exemplu despre marile realizări, prin a vă prezenta actul atașat unui contract de muncă. Este vorba despre un membru al familiei sale, de la salariul de 1.822 de euro a fost crescut la 2.400 de euro. Aveți actele.' a precizat ministrul Transporturilor.

'Nu i-am cerut să oprească avioanele'

'Ca să elucidăm misterul. Eu m-am întâlnit miercuri seară cu doamna Mezei, dar nu i-am cerut să oprească avioanele. Nici nu aveam cum să îi cer să țină avioane la sol. Să mă duc eu la  mecanici, la piloți, să scot o piuliță sau un senzor? Ce să fac eu la avioane? Nici nu știu ce zboruiri operau în ziua aceea. Era imposibil să  opresc  5 tipuri de aeronave. Se încurcă în minciuni. Acum tot scenariul pus la cale de familia Mezei prinde contur. Am văzut că și un pilot a ieșit la atac. Iornia sorții este că doamna Mezei îmi spusese cu ceva timp în urmă că intenționa să îl înlocuiască pe domnul Florin Susanu de la Direcția de Zbor cu acel pilot. Actualul director TAROM mi-a comunicat că a primit în această dimineață mesaje de amenințare la adresa dânsului și a familiei sale. Eu nu tolerez aceste lucruri! Văd că prin decizia CA foarte multe grupuri de interese au fost deranjate, precum și că deciziile pe care le-am luat în tot acest mandat au fost în favoarea românilor! În sensul acesta, am fost și avertizat că voi plăti prețul acestor măsuri! Aici amintesc demiteri din funcții, rezilieri de contracte, care nu le face ministrul, ci Consiliul de Administrație. Mare atenție! Dar, eu ca ministru trebuie să monitorizeze activitatea companiilor și să văd că măsurile pe care le-am trasat sunt duse la bun sfârșit!'

'Referitor la DNA nu am nimic de ascuns. Aștept să fiu  chemat. Voi da declarații, voi prezenta acte, voi cere și eu lămuriri! Văd că mai nou toată lumea se duce la DNA. Foarte bine, dar du-te la DNA când ai dreptate nu când aduci pe piaţă nişte lucruri false. Mădălina Mezei a avut un singur scop la TAROM și anume să protejeze interesele familiei sale de la TAROM. Doresc să vă spun că am primit multe mesaje de la piloți, care m-au felicitat pentru decizia luată, deși CA a luat decizia. Nu am de gând să fac circ, să vin cu piloții în spatele meu. Doamna Mezei trebuia să protejeze compania TAROM, nu prietenii și familia dânsei. Principala ocupație a acesteia a fost strict să asculte de membrii familiei ei, le-a mărit salariul, deși sunt oameni la Direcția de sol care au un salariu de 2.000 - 2.500 de lei. Cred că 1.800 de euro nu este un salariu atât de mic încât să necesite creșterea la 2.400 de euro. Voi cere o situație la TAROM să vedem câți parlamentari au venit în ziua moțiunii de cenzură. Am observat că toate cursele au venit la timp! Am întrebat-o într-adevăr pe doamna pe Mezei ce parlamentari zboară şi dacă totul este în regulă şi dacă vin cursele cum trebuie. Aflasem şi eu pe surse, ca toată lumea, de la opoziţie, că a-şi opri eu avioanele'  a spus ministrul Răzvan Cuc, într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel