Cum cureți ușor petele de vopsea de păr de pe piele sau haine

Te vopsești acasă și mereu înâmpini această problemă? Ei bine, dacă te-ai ales cu pete de vopsea pe piele sau pe haine, trebuie să știi că există câteva modlaități prin care poți scăpa de ele.

Pentru a scăpa de petele de vopsea de pe ceafă, de pe urechi sau de pe față poți folosi pasta de dinți. Imediat după ce te-ai vopsit, aplică pastă de dinți pe petele proaspete și freacă ușor cu un burețel pentru machiaj.

De asemenea, poți face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, de consistența unei creme dense, și să freci zona cu un burețel sau un material moale, scrie libertateapentrufemei.ro. Pentru petele persistente, cu pigmenți negri sau violeți, folosește mai întâi șampon, apoi bicarbonat de sodiu.

Dacă ți-ai pătat prosopul sau hainele, pulverizează imediat fixativ pentru a împiedica vopseaua să pătrundă în țesătură și să se fixeze. Apoi, pune într-un lighean apă rece și clor sau înălbitor și lasă hainele la înmuiat, cât timp scrie pe eticheta produsului respectiv. Clătește bine cu apă rece și spală haina cu detergent obișnuit.

Mai există o variantă. Amestecă 1 litru de apă rece cu o ceașcă de amoniac și pune la înmuiat în această soluție doar partea pătată a hainelor. Clătește bine cu apă rece și spală hainele.

Vezi și: Cum desfaci un lănțișor înnodat. Cea mai simplă metodă

Ce haine nu se clătesc niciodată cu balsam de rufe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel