Cu ce armă de şantaj a fost ameninţată judecătoarea Aspazia Cojocaru

aspazia cojocaru
aspazia cojocaru

Ministerul Public a anunţat că doi judecători şi un deţinut sunt cercetaţi pentru ameninţările cu moartea la adresa judecătoarei Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională. Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, consideră că singura armă care putea fi folosită împotriva Aspaziei Cojocaru este ameninţarea cu dosarul de securitate.

În jurul Aspaziei Cojocaru planează suspiciuni că în perioada comunistă a avut legături cu sistemul. Dosarul acesteia este greu de identificat pentru că în perioada comunistă avea numele de fată.

Mugur Ciuvică consideră că Aspazia Cojocaru a fost ameninţată pentru a vota în favoarea lui Traian Băsescu. Aspazia Cojocaru a fost ameninţată chiar înainte ca CCR să judece cerea de suspendare a lui Traian Băsescu. “Curtea Constituţională îşi exprimă grava îngrijorare în legătură cu faptul că doamna judecător Aspazia Cojocaru a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, cu privire la votul pe care urmează sa-l dea”, informa Biroul de presă al CC, la vremea respectivă.

“În continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect plângerea formulată de doamna judecător Aspazia Cojocaru în legătură cu faptul că «a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, cu privire la votul pe care urmează să îl dea», cercetările efectuate în cauză până în acest moment al urmăririi penale, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, au condus la identificarea unei persoane care a exercitat unul dintre cele două acte de ameninţare”, se arată în comunicatul Ministerului Public, unde se informează despre urmărirea celor trei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel