Cu cât ar putea crește pensiile și salariile. Ministrul Budăi, anunț

Distribuirea pensiilor se va decala în ianuarie 2023. În ce perioadă vor fi livrate / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Distribuirea pensiilor se va decala în ianuarie 2023. În ce perioadă vor fi livrate / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Ministrul Muncii Marius Budăi a spus cu cât ar putea crește pensiile și salariile.

Partidul Social Democrat (PSD) va propune partenerilor din coaliţia de guvernare acordarea unor premii de excelenţă pentru elevii care au obţinut medalii la olimpiadele internaţionale şi pentru profesorii lor, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, elevii care obţin medalia de aur ar urma să primească un premiu de 10.000 de euro, cei care obţin argintul 8.000 de euro, iar cei care iau bronzul 5.000 de euro. De asemenea, profesorii care pregătesc medaliaţii la olimpiadele şcolare internaţionale ar urma să beneficieze de premii în sumă de 2.500, 4.000 şi 5.000 de euro.

"O altă măsură extrem de importantă şi la care ţinem foarte mult şi pe care o vom pune pe masa de lucru a partenerilor de coaliţie va fi acordarea unor premii de excelenţă pentru elevii şi profesorii care au obţinut medalii la olimpiadele internaţionale", a afirmat Budăi.

Tot, miercuri, ministrul Muncii a anunţat că va propune majorarea de la 1 ianuarie 2023 a pensiei minime de la 1.000 la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie de la 1.586 de lei, cât este în prezent, la de 1.745 de lei. Totodată, PSD va propune ca salariul minim pe economie să crească, de la începutul anului viitor, la 3.000 de lei.

Citește și:

Prețurile nu se mai opresc din creștere. Explozie în construcții și comerț cu amănuntul

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Industria construcțiilor

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +35%), scrie Agerpres.

Potrivit estimărilor din luna august 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere accentuată a acestora (sold conjunctural +44 %).

Comerțul cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +10%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).
:
Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%). Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel