CTP, verdict pentru Simona Halep după meciul cu Maria Sharapova

Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză a meciului dintre Simona Halep și Maria Sharapova, partidă în care românca a fost învinsă.

"Maria a fost mai tare. Simona merge mai departe Tigroaica a sărit din boscheți. În ciuda pluralului afară din DEX, propoziția asta, de care vă spuneam că mă tem, a scris-o corect Maria cea Mare. Meciul, în primul rând, l-a câștigat Sharapova, în al doilea l-a pierdut Simona. După întreruperea de peste 3 luni, rusoaica a avut un procentaj uluitor de lovituri tari, la risc, reușite. A izbutit, cu niște ași și semiași pe serviciul 1, să-și „mascheze" un serviciu 2 în continuare nesigur. În momentele limită, a știut să tragă de ea, câștigând puncte importante psihologic. Și, cum se întâmplă când îndrăznești, a avut și noroc cu ceva tușe...", este de părere Cristian Tudor Popescu.

Duelul antrenorilor

"Simona nu a reușit să pună în practică indicațiile concise și precise ale lui Darren Cahill. Returul ar fi fost cheia cu care să poată fi întoarsă Sharapova: pe serviciul 2 de multe ori slab al rusoaicei, Simona nu a lovit destul de agresiv.

Iar în timpul schimburilor, nu a dat destul drumul la brațe, în special pe rever, nu a terminat în forță mișcarea, a trimis prea multe mingi „plutitoare" pe centru, în vreme ce Sharapova, de câte ori a avut cel mai mic prilej, ba și când nu l-a avut, a izbit la maximum, decisiv, în unghiuri – și i-a intrat.

[citeste si]

Primul set, Simona l-a pierdut pe propriul serviciu, cu două duble greșeli consecutive la 4-5. Dacă reușea să câștige setul sau măcar să-l întindă într-un tie-break, nu i-ar fi oferit injecția de încredere Sharapovei, care, eliberată de tensiunea psihică vizibilă până atunci, s-a dus la 5-1 într-un sfert de oră.

Abia la acest scor, Simona și-a dat drumul la joc, n-a mai cedat controlul punctului, a riscat și a câștigat trei ghemuri. Sharapova s-a crispat, dar a intervenit alt mare antrenor, Sven Groeneveld, aflat într-un frumos duel profesional cu Darren Cahill, și i-a spus exact ce are de făcut, cu tonul potrivit, liniștind-o. End of story", a mai notat Cristian Tudor Popescu.

Războiul continuă

Jurnalistul a mai scris, pe pagina sa de Facebook, că Simona Halep mai are șanse să învingă cu atât mai mult cu cât are o galerie fenomenală la Singapore.

"Simona a pierdut o bătălie, războiul continuă. Nu trebuie s-o afecteze prea mult această înfrângere în fața unei adversare care a fost mai bună. Pe Radwańska poate să o bată și să ajungă în semifinală. Totul mai e încă posibil, mai ales cu galeria românească fenomenală de la Singapore!", a conchis Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel