CTP: „Nu mă aștept ca Băsescu să îl numească premier pe Ponta”

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a catalogat votul de duminică drept „un vot al frustrării”, iar principalul vinovat, în opinia sa, pentru că ARD este „în groapă”, este președintele Traian Băsescu. De asemenea, editorialistul a declarat că nu se așteaptă ca șefulu statului să îl desemneze pe Victor Ponta premier nici după rezultatele înregistrate la aceste alegeri.

CTP a explicat care a fost mecanismul de vot al alegătorilor. „Ce s-a obţinut acum este atât pentru USL, cât şi pentru ARD, rezultatul acţiunilor lui Traian Băsescu. Faptul că USL a obţinut 62%, nu reprezintă o măsură a încrederii în USL a populaţiei. Dacă USL va pricepe lucrul acesta, îşi va da seama că abia acum are de câştigat încrederea populaţiei”, a spus Cristian Tudor Popescu la România TV.

„A fost un vot al frustrării. A fost un vot în care s-a adunat tot ce s-a întâmplat anul acesta, de la manifestaţiile din februarie, până la referendumul de astă vară. Multă frustrare şi multă ură şi asta a adus un procent de voturi, dar nu sunt voturi pozitive ale USL, nu reprezintă încredere. Dacă USL va fi conştient de asta şi nu o să se amăgească că sunt în ochii populaţiei salvatorii mult aşteptaţi, atunci nu o să fie chiar atât de rău”, a menționat publicistul.

În ce priveşte rezultatul ARD la aceste alegeri, CTP spune că acest lucru se datorează lui Traian Băsescu. „ARD-ul se găseşte aici şi datorită prostiei manifestate în această campanie, dar dacă este în această groapă, asta se datorează lui Traian Băsescu, care nu a ţinut seama nici de popor, nici de propriul lui partid, nici de guvernele pe care le-a condus. A ţinut cont de propria lui persoană, de vanităţile, de obsesiile, de orgoliile lui”, a adăugat el.

„După părerea mea, Traian Băsescu nu are decât o singură soluţie raţională şi naţională prin care poate dovedi că are o responsabilitate politică: să iasă la televizor şi să spună că îl detesta pe Victor Ponta, că este plagiator, că e şantajabil, că nu îl iubesc liderii europeni, dar că având în vedere imperativul absolut al stabilităţii politice, că ar fi absurd să se pornească un război pentru suspendare, când în clipa asta România are nevoie de o guvernare eficientă din punct de vedere economic”, a mai explicat editorialistul. „Şi ar mai putea să gândească într-un fel Traian Băsescu: că mai ales dacă au o majoritate foarte clară, dacă USL se instituie ca o super putere politică, în condiţiile în care ARD nu există ca formaţiune de opoziţie, singura voce care ar contrabalansa USL este cea a lui Traian Băsescu. Ar fi încă un motiv ca să nu-şi rişte suspendarea, refuzându-l pe Victor Ponta”, a completat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a spus că nu se aşteaptă ca Traian Băsescu să îl numească premier pe Victor Ponta. „Nu mă aştept ca Traian Băsescu să îl numească pe Victor Ponta premier, pentru că domnul Băsescu l-a făcut în toate felurile pe domnul Victor Ponta. Dânsul trebuie să înghită acum un "pisuin", că aşa se numeşte corcitura dintre un pisoi şi un porc. E adevărat că astă-vară, în chestiunea cu boicotul, Traian Băsescu a înghiţit un rahat de hipopotam, nu un porc. Deci are o capacitate mare de îngurgitare, ar putea să o folosească şi cu această ocazie”, a conchis publicistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel