CTP, mesaj clar către Simona Halep: Să-ţi intre bine în cap

Simona Halep a pierdut și ultimul său meci din Grupa Roșie de la Singapore, cu Agnieszka Radwanska, scor 6-7 (5), 1-6.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză după meciul sportivei noastre.

"Simona a dat cu pietre, Radwańska a tras cu pușca.

S-ar putea spune că Simona a pierdut acest meci pe un smeci: cel executat cu reverul de Radwańska, într-adevăr incredibil, dintr-o poziţie infernal de grea, la scorul de 5-1 pentru Simona în tie-break-ul primului set.

(w670)

Dar nu este aşa. Există în tenis o propoziţie scurtă care trebuie să-ţi intre bine în cap: un punct este un punct. Nu două, nu trei, oricât de senzaţional ar fi câştigat sau pierdut acel punct. În urma reuşitei Radwańskăi, Simona continua să conducă, cu 5-2, şi să aibă două servicii la dispoziţie. Autocondiţionarea psihică în astfel de momente se face în următorul mod: „Da, a avut bulan fata, i-a intrat, dar tot eu am 5-2 şi serviciul. Pot să risc şi să atac. Dacă iau măcar un punct din următoarele două, am 3 (trei) mingi de set. Şi n-are cum să mai scoată ea încă o minune din asta imediat...".

Am îngheţat când am văzut ce face Simona: vorbea singură, se monta negativ, se acuza că n-a fost în stare s-o paseze pe poloneză, de parcă ar fi pierdut setul cu punctul ăla, în loc să-l digere cât mai rapid.!...

[citeste si]

Greşeală gravă, dar nu hotărâtoare. Simona a pierdut acest meci, ca şi pe cel cu Sharapova, dintr-o cauză tehnico-tactică fundamentală: atunci când are timp să se aşeze şi să pregătească, perie prea mult mingea, liftează, nu pocneşte, ceea ce face lovitura mai sigură, atât la trecerea peste plasă cât şi la prinderea terenului, dar lipsită de explozie.

[citeste si]

De partea cealaltă, Radwańska a izbit de fiecare dată când a avut timp, ba şi când n-a avut, semiplat, plesnit, exploziv, torpilă. Şi-a asumat şi un număr de greşeli neforţate, dar a reuşit, în schimb, ceva mai important, s-o „dea pe spate" pe Simona, s-o ţină mereu sub presiune.
În plus, mult prea rar, Simona a luat decizia schimbării de direcţie în raliu, fiind previzibilă în lovituri şi „citită" lesne de poloneză. Nu degeaba i-a spus Darren Cahill în pauza primului set: „Surprinde-mă!"...

„Al doilea joc", cu iniţiativă, risc şi dinamită în lovituri, pe care îl conturase la Toronto şi Cincinnati, a fost abandonat de Simona la Singapore. Fără el, şansele de a câştiga în faţa unei atacante pursânge, ca Sharapova, sau de conjunctură, dar în zi mare, ca Radwańska, vor fi mereu cât datul cu pietre când se trage în tine cu pușca", a fost mesajul postat de Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel