CTP: Băsescu a făcut un gest de civilizare a publicului

ctp dc
ctp dc

Scriitorul Cristian Tudor Popescu spune că decizia lui Traian Băsescu de a refuza grațierea omului de afaceri Gigi Becali îl va face nepopular în rândul cetățenilor, care vor judeca decizia în termeni de "bun" sau "rău la suflet", dar că va ajuta la "civilizarea publicului".

"În niciun caz pentru a câștiga voturi. O astfel de decizie publică nu-i va aduce popularitate lui Băsescu și nici partidului pe care vrea să-l injecteze cu această popularitate a lui. Va pierde, pentru că există această obișnuință a milei în opinia publică de la noi, a mizericordiei, să ne fie milă de cutare, dacă președintele e bun la suflet atunci îl grațiază, dacă e un om rău, nu îl grațiază", a declarat jurnalistul, vineri, la România Tv.

Cristian Tudor Popescu apreciază că hotărârea lui Băsescu față de grațierea lui Becali este una în concordanță cu cadrul legal.

"Ori Băsescu și-a asumat acum un gest de civilizare a publicului de la noi. Legea în cazul de față nu încadrează cazul d-lui Becali", a punctat CTP.

"A ne obișnui în această țară cu faptul că nu are relevanță din punct de vedere al justiței că ai fost căpitanul Barcelonei, că ai făcut case pentru sinistrați, că ești un filantrop, că ești un mare actor sau ai fost aceste lucruri nu au nicio relevanță pentru justiție, singurul principiu care funcționează este nimeni nu e mai presus de lege", a adăugat scriitorul.

Popescu este sigur că Băsescu va proceda la fel și în cazul fotbalistului Gică Popescu, dacă acesta sau rudele sale vor solicita grațierea.

"Este o lecție dură, nepopulară, ceea ce face acum Băsescu, nu are ce câștiga din ea", a mai spus jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel