CTP, încântat de jocul Simonei Halep! Ce spune despre meciul cu Maria Sharapova

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat evoluția Simonei Halep din meciul câștigat în fața Flaviei Pennetta, scor 6-0, 6-3, în Grupa Roșie de la Turneul Campioanelor 2015. CTP a remarcat jocul bun și constant etalat de principala favorită de la Singapore, cu lovituri puternice, plasate și o deplasare excelentă în teren, dar atrage atenția că nici italianca nu a evoluat la nivelul arătat la US Open. Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre următoarele două partide pe care Simona Halep le va juca în Grupa Roșie de la Turneul Campioanelor 2015, cu Maria Sharapova și Agnieszka Radwanska.

Iată comentariul integral publicat de Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook:

”La Singapore, Simona e Simona! 

Simona joacă din nou la Singapore, Turneul Campioanelor, sub ochii întregii lumi. Și o face atât de bine... Restabilită fizic, cu celebra ei viteză de deplasare la parametrii nominali, arată și un psihic de concurs foarte bine pregătit: compactă, concentrată, fără scăderi în joc, ea a putut să aplice o tactică zdrobitoare pentru Pennetta.

Sistematic, Simona a luat inițiativa, a schimbat prima direcția loviturii în raliu, a lovit accelerat spre linii, blocându-i Flaviei orice tentativă de a ieși „din corzi” și obligând-o să lovească prea scurt și imprecis.

Meciul a stat în forehandul cros al Simonei – puternic și plasat, a fost ca o serie de croșee la figură pentru italiancă, incapabilă să returneze eficient și prinsă des pe picior greșit. 

Lovitura care măsoară cel mai exact starea psihică a jucătoarei este serviciul. Al Simonei a fost solid, apăsat și constant. Cu acest bagaj de încredere asigurat, ea a venit și în față, câștigând majoritatea punctelor din zona fileului. 

[citeste si]

Nu pot să nu observ, însă, și faptul că Pennetta a fost o umbră a învingătoarei de la US Open. Cred că frumoasa intaliancă a făcut o greșeală psihologică anunțând că se va retrage la sfârșitul anului. Când te retragi, te retragi și gata. Așa, ea s-a autodezarticulat psihic, și nu-și mai regăsește voința de victorie.

Cu Sharapova și cu Radwańska, lucrurile vor sta altfel. Radwańska pare destul de în formă, capabilă de jocul ei defensiv, uneori impenetrabil. N-a îndrăznit destul cu Sharapova, de aceea i-a scăpat victoria. Totuși, chiar dacă meciul va fi mai echilibrat decât cel cu Pennetta, cred că Simona poate acum s-o bată pe poloneză chiar și la schimburi de pe fundul terenului.

Cu Sharapova în schimb, nu văd decât o singură soluție pentru Simona: inițiativă, agresivitate, să lovească prima, s-o împiedice cu orice preț pe rusoaică să o „călărească”. Pentru mine nu e nimic liniștitor în faptul că Maria, după luni de întrerupere, e încă nesigură pe lovituri și a comis nu mai puțin de 12 duble greșeli – oricând „tigroaica” poate să sară din boscheți. 

În schimb, mă liniștește faptul că l-am văzut pe Darren Cahill în tribună. 

Voi mai rămâne cu ceva din acest meci cu Pennetta, în afară de victorie: „Înainte să apară Simona Halep, nu știam că există atâția români prin lume” a constatat un comentator de limbă engleză, pe imaginile suporterilor tricolori prezenți și la Singapore”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel