CTP, despre miza politică a scandalului de la BAC

ctp
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că, din punct de vedere politic, USL încearcă să adopte o poziție de ”protector” al poporului, elocvente în acest sens fiind intervențiile premierului Victor Ponta de-a lungul întregului incident. De cealaltă parte, PDL întreține o retorică pur politicianistă, spune editorialistul.

”USL încearcă, prin premierul Victor Ponta, să se constitute prietenul poporului (...) astăzi teroarea, mâine eliberarea (...) S-a mărit procentul, suntem mai umani, mai înțelegători”, a declarat CTP, luni, într-o intervenție la Realitatea Tv.

În timp ce actuala guvernare încearcă să-și creeze o imagine de protector al oamenilor, ”organele sunt cele care trebuie identificate cu vechea orânduire”. ”Ponta se situează ca amic al poporului și are grijă să-l pomenească pe Morar. L-a pomenit pentru a identifica acțiunea organelor cu fostul regim”, opinează Popescu.

Liderii democrat-liberali au reacționat pe marginea scandalului șpăgii de la bacalaureat, de cele mai multe ori pentru a cere demisia premierului sau a unor miniștri, din motive de proastă gestionare a recentelor incidente din sistemul educațional și juridic. ”PDL induce ideea lichidării independenței justiției. Nu interesează nici pe unii, nici pe ceilalți, educația și substanța examenului de bacalaureat (..) Blaga și Macovei au discursuri politicianiste, nu sunt interesați de educația acelor copii”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel