CTP, despre cazul Năstase: Nu știu dacă poate fi judecat pentru a da un exemplu

ctp decee
ctp decee

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat luni la Realitatea Tv, că, din punctul său de vedere, condamnarea lui Adrian Năstase este una corectă, însă, e de mirare argumentația Curții, deoarece ”nu ştiu dacă justiţia poate să judece pe baza dării de exemplu, pentru a da un exemplu.”

”Din punctul meu de vedere, ca jurnalist, în calitate de comentator, ea este corectă. Această condamnare este prima fisură într-un sistem până acum inexpugnabil. Ceva s-a schimbat în acel moment, s-a produs o mişcare tectonică în conştientul şi subconştientul public de vreme ce un fost premier a putut să ajungă după gratii. De acum înainte o să se gândească de două ori politicienii înainte de a se năpusti la caşcaval. Aceasta este o opinie a unui jurnalist.
Mă mir că descopăr o argumentaţie similară în motivarea Curţii. Nu ştiu dacă justiţia poate să judece pe baza dării de exemplu, pentru a da un exemplu. Aşa e tradus scurt ce spune Înalta Curte, că Adrian Năstase a fost condamnat şi pentru ca alţii să ia aminte. Corect. Dar nu ştiam că justiţia poate proceda aşa. Justiţia condamnă pe baza articolelor de lege ceea ce a comis respectivul, nu îl scote în faţa clasei ca să îi potolească pe ceilalţi,” a declarat Cristian Tudor Popescu.
ÎCCJ a făcut astăzi publică motivarea sentinței în cazul Adrian Năstase, Instanța Supremă argumentând că ”pedepsele aplicate au menirea să–i descurajeze pe toţi cei care ar fi tentaţi să intre în relaţii cu exponenţi ai vieţii politice sau să angajeze activităţi, dincolo de limitele legii, cu reprezentanţii clasei politice, contribuind la realizarea de către aceştia a unor foloase necuvenite.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel