CTP: Barack Obama rămâne preşedintele meu. Romney s-a adresat pungii

ctp
ctp

Cristian Tudor Popescu este mulțumit de rezultatul votului din Statele Unite, apreciindu-i pe americani pentru  faptul că nu au votat "cu burta" așa cum i-a îndemnat candidatul republican, Mitt Romney, ci cu inima, în favoarea lui Barack Obama, ceea ce îl determină pe jurnalist să îndure mai uşor "toată vulgaritatea, minciuna, mizeria, nesimţirea, ipocrizia pe care ne-o varsă în cap în fiecare zi învingătorii noştri politici".

"S-a întâmplat în America ceva care încă o dată mă uimeşte şi mă bucură. Nu pot decât să admir faptul că poporul american nu a votat cu punga sau cu burta aşa cum le-a cerut Mitt Romney pentru că Romney s-a adresat pungii, în timp ce Obama s-a adresat inimii. Iată că acest discurs raţional, intelectual, de bună credinţă, orientat spre viitor a câştigat. Barack Obama este un progresist", a declarat, miercuri la România TV, Cristian Tudor Popescu.

Despre candidatul republicanilor, Mitt Romney, jurnalistul nu are o opinie favorabilă, apreciind că este un om "fără viziune". "Mitt Romney nu a încercat decât să vândă americanilor ziua de azi, pe urmă om mai vedea. El este un om de afaceri, sigur, nu e prost, dar este un om cu o minte îngustă, fără viziune (...) Singura lui idee este că Obama scumpeşte benzina şi nouă nu trebuie să ne pese de încălzirea globală, ci să avem benzină ieftină la pompă", a comentat C.T. Popescu.

Pentru editorialistul de la Gândul, continuitatea lui Obama la Casa Albă îi oferă mai multă liniște.

"Sunt provocări importante pe plan mondial. Este o situaţie foarte complicată în Orientul Mijlociu, cu relaţii foarte tensionate între Iran şi Israel, cu ceea ce se întâmplă în zona euro. Aşa-zisa politică externă a lui Romney se rezumă la "ce ne interesează pe noi ce se întâmplă în zona euro?" Mă simt mai liniştit, ca cetăţean al acestei planete, cu Barack Obama la Casa Albă", a afirmat Popescu.

Acesta a recunoscut că victoria în alegerile din SUA a lui Barack Obama este o alinare pentru el.

"Barack Obama rămâne în continuare preşedintele meu (...) Este preşedintele meu pentru că este un om educat, pentru că este un om cerebral, pentru că este un om sincer. În limitele discursului şi acţiunii politice, Obama reuşeşte să rămână sincer şi reuşeşte să nu-şi calce cuvântul de onoare, să nu şi-l calce în picioare, pentru că este un om de bună credinţă şi de bun simţ. Faptul că îl văd la vârful politicii mă face să îndur mai uşor toată vulgaritatea, minciuna, mizeria, nesimţirea, ipocrizia pe care ne-o varsă în cap în fiecare zi învingătorii noştri politici", a conchis CTP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel