CT Popescu: Decalogul Monicăi Macovei nu este un program pentru câștigarea alegerilor

Monica Macovei şi-a lansat viziunea sa pentru următorii cinci ani, care  cuprinde zece "porunci" pentru clasa politică şi o sută de măsuri pentru cetăţeni. În opinia lui Cristian Tudor Popescu decalogul Monicăi Macovei sună frumos, dar nu e deloc convins că ele  pot fi puse în practică.

Monica Macovei poate fi acuzată că ea însăși a încălcat una sau două dintre aceste porunci, a afirmat CT Popoescu la RFI.

Să nu minți! - "Dna Macovei, ducându-se la Bruxelles, în Parlamentul European, pomenea de 2 milioane de voturi fraudate la referendumul din 2012 (referendumul de demitere a președintelui Băsescu - n.red.), fără să aibă niciun fel de bază pentru o astfel de cifră", reamintește Cristian Tudor Popescu.

Să nu trădezi interesul național! - "Dna. Macovei spunea, în toamna lui 2012, că dacă președintele Băsescu nu este repus cât mai repede în toate drepturile ca președimte după încercarea de demitere, atunci dânsa prevestește războiul civil", mai spune CTP. Depinde, deci, și cum este privit interesul național.

Citește și: Monica Macovei, DECALOG pentru politicieni

Există, însă un lucru bun, în opinia jurnalistului Cristian Tudor Popescu, și anume tipul uman reprezentat de șeful statului. Acest lucru este chiar mai important decât ce face președintele, bune sau rele, cu prerogativele mai mult sau mai puțin limitate ale funcției sale. E foarte important omul pe care îl văd toți cetățenii României, omul care poate să constituie un model pentru cetățeni.

"Acesta nu este un program pentru a câștiga alegerile prezidențiale, nici Monica Macovei însăși nu crede că va câștiga alegerile. Candidatura sa va duce doar la scindarea voturilor dreptei", conchide Cristian Tudor Popescu în interviul acordat RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel