CT Popescu: Calitatea apreciată la Tăriceanu a fost nesimțirea

ct popescu
ct popescu

Gestul de a merge la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta despre menținerea USL, dar și decizia acestuia de a demisiona din PNL, l-a determinat pe CT Popescu să-l atace în termeni duri pe fostul premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu. În opinia senior-editorului Gândul, "Tăriceanu a ajuns premier fiind luat de mână de Traian Băsescu și dus prin târguri și prezentat femeia cu barbă".

"Nu cred că ar mai fi cineva care să-l urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu, având în vedere ce a făcut", a declarat CT Popescu, miercuri seara, într-o  intervenție telefonică la RTV.

"Modul în care a ales să părăseacă PNL, i-a sost președinte, unul dintre cei mai vechi membri. Gestul domnului Tăriceanu este incalificabil, în raport cu liberalismul și cu PNL. Ce a făcut PNL? A făcut vreo crimă? A încălcat o lege fundamentală, a întinat moștenirea Brătienilor? A ales această variantă politică de a trece de la putere în opoziție. Nu poți să părăsești un partid în care ai fost membru atâția ani și cu atâtea funcții pentru că partidul a avut altă opțiune politică. Este un gest nejustificabil a domnului Tăriceanu

Cu această ocazie am auzit repetat un mit. Există multe mituri cu politiceinii români. De pildă Virgil Măgureanu, șarpele cu ochelari, monstrul de inteligență, sau marele combinator, Hrebenciuc. Tot un astfel de mit este domnul Tăriceanu, valorosul prim-ministru Tăriceanu... Domnul acesta, Tăriceanu, a ajuns  premier fiind luat de mână de Traian Băsescu și dus prin târguri și prezentat femeia cu barbă", a declarat CT Popescu

Despre întâlnirea de la Guvern cu Victor Ponta a fostului premier, CT Popescu este tranșant. "Calitatea pe care i-am apreciat-o întotdeauna domnului Călin Popescu Tăriceanu a fost nesimțirea. Spuneam și altă dată că omul acesta va trăi o sută de ani. E un mit mediatic și politic. Domnul Tăriceanu a ajuns premier și președinte al PNL prin retragerea lui Teodor Stolojan, beneficiind de acel concurs de împrejurări. A fost proiectat pe scenă de domnul Băsescu, dacă n-ar fi apărut alături de domnul Băsescu nu ar fi fost ales nimic    de unul singur. A scris acel bilețel celebru, spunea domnul Antonescu că nici el, nici Călin Popescu Tăriceanu nu au încercat să intervină în Justiție. Păi bilețelul acela cu Dinu Patriciu ce era, altceva decât o intervenție brutală în Justiție?

Acest domn, fiind prim-ministru, s-a remarcat prin viteza cu care a cheltuit banii pentru a mituii populația ca să rămână el prim-ministru în stilul"programul mită pentru  națiune" pe care tocmai l-a declanșat acum domnul Ponta cu electorata. Exact același lucru l-a făcut atunci domnul Tăriceanu. Acesta ne spunea în 2009, când criza devenea tot mai palpabilă peste tot, să investim în imobiliare în SUA, pentru că urmează o perioadă de prosperitate.

Acest domn a vândut în avans rezervele de gaz din Platoul Continental al României, după ce s-a câștigat procesul la Haga prin prestația domnului Aurescu.  După aceea s-a descoperit că domnul Tăriceanu vânduse unei firme străine rezervele de gaz. În aceste condiții, care sunt marele fapte economico-financiare și politice ale acestui domn?", se întreabă CT Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel