CSAT reunit marți la Cotroceni. Ce se va discuta

 Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, marţi, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că la şedinţa CSAT se va discuta şi despre achiziţionarea corvetelor. 

"Nu cred că sunt probleme, dar cu siguranţă asta va fi o chestiune care va fi discutată în CSAT", preciza Iohannis. 

Administraţia Prezidenţială a anunţat săptămâna trecută că pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care va avea loc la ora 11,00, sunt incluse şi subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, precum şi activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele obiective pentru acest an. 

În cadrul reuniunii se vor mai analiza activitatea desfăşurată anul trecut de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică, CSAT, precum şi de către Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Planul de activitate pentru anul 2017. 

Administraţia Prezidenţială a precizat că în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională. 

Luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că un subiect privind desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI nu se va afla de agenda CSAT. 

"Nu se va afla pe agenda acestei şedinţe un astfel de subiect, dar dacă vor exista solicitări punctuale la un moment dat acestea vor fi analizate şi vor fi date răspunsuri în conformitate cu analizele respective", a spus Dobrovolschi. 

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 31 ianuarie şi a fost prima la care au participat membri din Cabinetul Grindeanu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel