CSAT - Iohannis. Chirieac: Subiectul care ar trebui să se discute urgent nu e legat de Ucraina și Rusia

Ședință CSAT / Foto: presidency.ro
Ședință CSAT / Foto: presidency.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a dezvăluit ce așteptări are de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocat de preşedintele Klaus Iohannis, se reuneşte miercuri la Palatul Cotroceni. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei, care are loc începând cu ora 13,00, sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO şi măsuri privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei. (Știrea, AICI.)

Întrebat la RTV "ce așteptări are de la CSAT, ce ar trebui să se discute urgent", analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns că "buna guvernare a României."

"Deci nu ce se întâmplă în Ucraina acum.", a remarcat moderatoarea Violeta Romanescu. 

Chirieac: Pericolul pentru România, justiția și administrația

"Dacă mă întrebați pe mine, pericolul pentru țara noastră este nefuncționarea justiției. Practic, sistemul de justiție din România este nefuncțional. Nu mă refer la biciurile politice pe care le mai aplică justiția românească, DNA-ul, din când în când. Nu! Justiția comercială, civilă... Sistemul de justiție este nefuncțional. Că mai sunt oameni care încearcă să facă... Or fi! Dar sistemul ca atare este nefuncțional. Și administrația - și ea este nefuncțională. E neinformatizată, birocratizată, deprofesionalizată...", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

"Acum ne-au turnat o găleată cu apă rece ca gheața... Ne-a căzut în cap și am văzut ce e la Est de România. Uitasem! După 30 și ceva de ani, uitasem! Ne pândește proasta guvernare, sărăcia, lipsa de libertate și democrație, baronii din politică au fost înlocuiți cu baronii din justiție și din administrație... Asta ne pândește și asta e problema!", a mai spus analistul politic. 

"De ce face Rusia ceea ce face? Pentru că nu reușește să-și facă o economie funcțională și o țară deplin funcțională pentru secolul 21. Și atunci ei merg pe forța brută. România nu poate să meargă pe forța brută, dar poate să fie atractivă, să se păzească... Pare ciudat ceea ce spun! Dacă radiază prosperitate, libertate, democrație - cum e Austria, de pildă. Nu-i vedeți îngrijorați. Lucrurile astea contează.", a continuat el. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat că "acum trebuie să se ia niște decizii, că e vorba să vină mai multe trupe pe teritoriul României... să vină, ne ajută, mulțumim."

În încheiere, analistul politic a avut un mesaj pentru președintele Klaus Iohannis: "Dar dacă nu faci ceva în anul opt de mandat prezidențial, pur și simplu se va spune despre tine, Iohannis, ce s-a spus și despre Traian Băsescu", menționând că "e profesor și mă gândesc că-l interesează cartea de istorie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel