CSAT, DNA și ANI, instituții parazitare care trebuie desființate. Vezi cine spune asta

CSAT
CSAT

Unul dintre politicienii români cu experiență a declarat că „ar fi de dorit desfiinţarea unor instituții parazitare precum CSAT, ANI şi DNA”. Este vorba despre liberalul Dinu Zamfirescu, unul dintre refondatorii PNL.

Zamfirescu este în prezent membru al Colegiului CNSAS, funcţie asimilată celei de secretar de stat.

„În opinia personală ar fi de dorit desfiinţarea unor instituţii parazitare, care, la instigarea unei anumite instituţii, au devenit adevărate puteri în stat, precum CSAT, DNA sau ANI”, a spus Zamfirescu, citat de gândul.info. Zamfirescu a participat la lansarea volumului „Reforma constituţională: analiză şi proiecţii”, care cuprinde raportul „Comisiei pentru o nouă Constituţie”, aparţinând Fundaţiei Horia Rusu. El a precizat că există tendinţa subminării puterii judecătoreşti de către autoritatea Prezidenţială. Zamfirescu a adăugat că a devenit o „urgenţă imperativă promulgarea unei noi Constituţii” sau amendarea celei aflată în vigoare.

„Este necesar să se stopeze actualele interpretări, mai mult decât hazardante ale actualei Constituţii, abuzuri de putere din partea unor instituţii ca cea Prezidenţială şi cea a Curţii Constituţionale, devenită ilegal cea de-a patra putere în stat”, a precizat liberalul.

Potrivit acestuia, se remarcă o renunţare exagerată la principiul de suveranitate naţională, chiar dacă „România a aderat la UE”. „Este, de asemenea, de deplâns lipsa de reacţie faţă de alegaţiile unui fost ambasador străin care, încălcându-şi statutul, preferă să se amestece în treburile interne ale României, acest fapt cu atât mai inexplicabil faţă de o ţară care a îmbrăţişat principiile lui Jefferson, Franklin sau Ronald Reagan”, a subliniat Zamfirescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel