Croitoru, atac la Mugur Isărescu

lucian croitoru
lucian croitoru

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a realizat o radiografie a ultimilor 20 de ani din România în care a acuzat guvernele de după 1990 că nu au ştiut cum să adopte capitalismul. Critica adusă de Croitoru sistemului loveşte practic în guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a coordonat prin Banca Naţională toate mişcările economice, ba mai mult a avut şi un mandat de premier.

În graba de a acredita ideea că toate guvernele de până acum au fost la fel, concept promovat în dese rânduri şi de preşedintele Traian Băsescu, Croitoru loveşte chiar în şeful său de la BNR.

"În România, clicile (acea simbioză apărută după revoluţie între creatorii de reguli şi noile elite de afaceri) au capturat economia încă din decembrie 1989. Criza actuală din România este în primul rând expresia eşecului guvernelor de a instaura capitalismul.", a declarat Croitoru.

Lucian Croitoru a fost la doar un pas să ajungă premier, după ce a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu, dar în cele din urmă proiectul politic a eşuat.

Citeşte şi:

Lucian Croitoru: Clicile de antreprenori de carton au acaparat economia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel