CRIZĂ Schweighofer. Reacția companiei după lovituri succesive

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a reacționat după ce mai multe companii mari au renunțat să-i mai vândă produsele și au decis să le delisteze. 

”Holzindustrie Schweighofer face tot posibilul pentru a împiedica tăierile ilegale din România, în ciuda faptului că nu efectuează operațiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizori care acționează în conformitate cu legislația din România. În contextul recentului anunț venit din zona de retail referitor la respectul față de mediu, Holzindustrie Schweighofer își reiterează angajamentul față de aprovizionarea sustenabilă și transparentă. Holzindustrie Schweighofer a prezentat și implementează planul de acțiuni pentru activitățile sale din România. Aprovizionarea sustenabilă și transparentă este unul dintre principiile fundamentale ale Holzindustrie Schweighofer” transmite companie austriacă ca răspuns la măsurile pe care le iau marile magazine din România împotriva sa. 

[citeste si]

Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România precizează că ”măsurile pe care le implementăm depășesc cerințele legale. Spre exemplu, inovăm în sfera sistemelor de urmărire prin GPS, implementând în prezent TimFlow, un sistem mult superior cerințelor legale. Aceasta este doar una dintre măsurile prin care luptăm împotriva tăierilor ilegale”. 

Organizația internațională Forest Stewardship Council (FSC) a anunțat, în data de 17 februarie, că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, după ce activiști din trei țări (Germania, Austria și România) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de oameni.

În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale.

Hornbach și Leroy Merlin au renunțat la colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel