Criză politică. USR: Soluția decentă, alegeri anticipate

Uniunea Salvaţi România susţine că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE "catapultează" România într-o criză politică şi că alegerile anticipate reprezintă singura soluţie decentă în această situaţie. 

"Partidul Uniunea Salvaţi România constată cu îngrijorare că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-şi satisface interesele pur personale din sfera penală. (...) În contextul actual, când cetăţenilor li se cere în fapt să aleagă între oferta de incompetenţă şi cea de hoţie furnizate de o coaliţie care a dovedit în doar şase luni incapacitatea explicită de a guverna, soluţia decentă şi necesară pentru România devine cea a alegerilor anticipate", se arată într-un comunicat transmis de USR. 

În context, USR solicită o guvernare "responsabilă, lipsită de populism, transparentă, predictibilă" şi orientată strict către valorile europene şi transatlantice. 

"Nu ne facem vreo iluzie cu privire la corpul comun din care provin atât domnul Dragnea, condamnat penal definitiv şi cercetat penal, precum şi domnul Grindeanu, semnatar al OUG 13/2017. Aceştia sunt exponenţi ai aceleiaşi clase politice iresponsabile, capabilă, după cum vedem în aceste zile, să ducă ţara în criză politică la nivel guvernamental pentru interese partinice netransparente şi interese pur personale din sfera penală", susţine USR. 

Reprezentanţii Uniunii sunt de părere că Liviu Dragnea "pedepseşte" Guvernul Grindeanu "pentru eşecul planului de subminare a Justiţiei". 

"Constatăm că, cel puţin aparent, nedezvoltarea suficientă a relaţiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună 'konieţ' lui Grindeanu, dar acesta le-a răspuns cu 'niet'. Ţine de consecvenţa politică faptul că evaluarea activităţii unui Guvern care şi-a atras eticheta de #noapteacahoţii să fie realizată de către Darius Vâlcov, un specialist în întâlniri nocturne cu iz penal şi capitonarea pereţilor cu tablouri de provenienţă ilicită. (...) Mizele reale ale evenimentelor recente nu sunt măsurile de creştere a nivelului de trai sau perdeaua de fum a programului de guvernare, ci încercările nereuşite de a submina demersurile anticorupţie care i-au dus la exasperare pe cei doi preşedinţi cu probleme penale de la PSD şi ALDE", se menţionează în comunicat. 

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri seara, la Palatul Victoria, că nu îşi va da demisia din funcţie, decât după de şeful statului va numi un premier de la PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, joi, soluţionarea urgentă a crizei din interiorul coaliţiei de guvernare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel